Amerikanen willen massaal uit grote steden verhuizen

Amerikanen willen verhuizen uit de steden San Francisco, Los Angeles en New York. Volgen we hier Nederland?

Volgens CNBC wil een recordaantal potentiële Amerikaanse huizenkopers verhuizen, volgens een rapport dat vorige week werd gepubliceerd door vastgoedbedrijf Redfin. Het rapport rangschikte de steden waar Redfin-gebruikers waarschijnlijk vandaan zouden proberen te verhuizen. San Francisco voert de lijst aan, gevolgd door Los Angeles en New York.

Redfins plaatsvervangend hoofdeconoom Taylor Marr zegt dat een typisch huis in San Francisco of San Jose meer dan $ 1,5 miljoen kost en dat de hypotheekrente 5 procent is, wat resulteert in torenhoge maandelijkse betalingen.

Marr merkte op dat een gebrek aan betaalbaarheid een moeilijker punt is voor steden dan ooit tevoren, met de opkomst van thuiswerken in grote delen van het land. Ruwweg 33% van de Redfin-gebruikers zocht in het tweede kwartaal van 2022 naar huizen in nieuwe (andere) steden, tegenover 26% in 2019 voordat de Covid-19 pandemie toesloeg.

Dit zijn de vijf steden die potentiële huizenkopers willen verlaten, volgens het rapport van Redfin:

  1. San Francisco
  2. Los Angeles
  3. New York
  4. Washington D.C.
  5. Seattle
  6. Boston
  7. Detroit
  8. Denver
  9. Chigago
  10. Minneapolis

In het rapport berekende Redfin de netto-instroom en netto-uitstroom, d.w.z. het aantal mensen dat zich aanmeldde om naar een bepaalde stad te komen in vergelijking met het aantal mensen dat de stad wilde verlaten. Het rapport is gebaseerd op zoekopdrachten in meer dan 100 stedelijke gebieden van ongeveer 2 miljoen gebruikers. De steden met het grootste migratiesaldo zijn de steden die mensen het liefst willen verlaten, aldus het rapport.

Hier is een lijst met de 10 plaatsen waar huizenkopers juist willen kopen, volgens het rapport van Redfin:

  1.  Miami
  2. Tampa (Florida)
  3. Phoenix
  4. Sacramento (Californië)
  5. Las Vegas
  6. Cape Coral, Florida
  7. San Diego
  8. North Port (Florida)
  9. San Antonio
  10. Dallas

Zoals te zien, vooral de warmere staten Florida, Californië en Texas hebben verschillende steden op de lijst. Florida bezet maar liefst vier van de tien plaatsen op de lijst.

Veel mensen zoeken op websites zoals Redfin zonder de daadwerkelijke intentie om een huis te kopen. Het bedrijf zegt echter dat zijn analyse dergelijke zoekopdrachten heeft uitgesloten. Marr merkte op dat de gegevens van Redfin meestal overeenkomen met migratiepatronen voor Amerikanen.

“We geloven dat onze gegevens een sterke indicator zijn van daadwerkelijke migratiebeslissingen,” zei Marr.

Via: finansavisen.no

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.