Alfen in de plus na sterke cijfers

We zien vandaag een mooie stijging van Alfen na publicatie van de bedrijfsresultaten.

Alfen is woensdag met erg sterke cijfers en outlook gekomen en dat jaagt de koers flink hoger.

‘Heel sterk’, zo noemde analist Emmanuel Carlier van Van Lanschot Kempen de update van Alfen.

De koerssprong komt na een periode waarin het aandeel flink onder druk stond, net als andere veel groei-aandelen.

De zorgen over de toekomstige groei van Alfen zijn volgens Carlier vanochtend wel weggenomen. Alfen mikt voor dit jaar op een omzet van 330 tot 370 miljoen euro. Het midden van die bandbreedte is 14% hoger dan de analistenconsensus, aldus Carlier.

Bij de IPO zei Alfen te mikken op een groei van 40%, wat in begin ook lukte, maar tijdens corona zakte de groei terug tot 30%. Met de nieuwe outlook is Alfen echter weer terug op die 40%, terwijl de markt rekende op 25 tot 30%.

De analist van Kempen denkt dat niet alleen de omzet zal stijgen, maar ook de winstgevendheid. De operationele kosten zullen net als de omzet stijgen, aldus Carlier, maar wel in een lager tempo.

Al met al denkt de analist dat de consensus met circa 20% omhoog moet.

“Dat verklaart waarom de koers zo hard omhoog gaat”, zegt hij, terwijl hij ook wijst op de relatief hoge shortposities in het aandeel. Na de cijfers van vandaag besluit een deel van de shorters wellicht om hun positie te sluiten, denkt Carlier, die zelf sinds vandaag een koopadvies hanteert voor het aandeel.

“De cijfers zijn dermate goed dat het sentiment gaat keren”, vermoedt hij.

Via: DEGIRO

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiƫle situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.