Apple zet nieuw record neer van 3 biljoen USD

Technologiereus Apple heeft een nieuw record neergezet, het is het eerste bedrijf ter wereld dat de grens van 3 biljoen USD aan beurswaarde noteert.

Met een plus van ongeveer 2,5% kwam het tot een koers van 182,88 USD, daarmee tikte Apple het nieuwe record aan. Dit betekent dat het meer waard is dan de hele Duitse of Franse aandelenmarkt.

Records doorbreken

Apple heeft zijn beurswaarde binnen een paar jaar verdrievoudigd. Het bedrijf schreef eerder al geschiedenis in 2018, toen de beurswaarde van het bedrijf voor het eerst boven de 1 biljoen USD uitkwam. Slechts twee jaar later pakte Apple het volgende record en bereikte het de 2 biljoen USD.

Met het nieuwe record van 3 biljoen USD blijft Apple voorlopig ongeëvenaard: de directe rivaal voor de titel van de grootste partij is Microsoft. Deze staat echter op de tweede plaats met een waarde van 2,5 biljoen USD. Google’s moederbedrijf Alphabet volgt op de derde plek met een market cap van 1,9 biljoen USD. Oliebedrijf Saudi Aramco valt buiten de top 3 en noteert een vierde plek.

Momentum nog niet voorbij

Veel analisten zijn ervan overtuigd dat de recordrun van Apple nog niet voorbij is. Voor 2022 staan er een hoop aankondigingen van nieuwe producten op de planning, de algehele consensus is dat dit het aandeel verder zal doen stijgen.

Niet geheel verrassend blijft iPhone de grootste inkomstenbron van het bedrijf. Bijna 39 miljard van de in totaal 83,4 miljard USD aan omzet kwam in het vierde kwartaal van iPhones vandaan. Daarnaast is er de service business, die aan kracht wint, analisten zien de stappen die Apple zet in het augmented reality segment ook als veelbelovende ontwikkelingen voor de toekomst.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.