Sono Sion

Beursgang nieuwe EV fabrikant gigantisch succes

Gisteren ging Sono Motors naar de beurs, het aandeel ging direct de lucht in.

Faillisement

De ironie van het huidig marktsentiment; Sono balanceerde op de rand van faillissement, de IPO van gisteren op de Nasdaq heeft dat afgewend. Zo’n 15% van de aandelen werd naar de beurs gebracht, tegen een koers van 15 USD. Daarmee werd 150 miljoen USD opgehaald. Direct na opening nam het aandeel een enorme sprong, het opende rond de 20 USD. Sono steeg gedurende de dag flink door, om op 38,20 USD te sluiten. Dat betekent een stijging van bijna 155%! Daarmee komt de waardering voor het in München gevestigde autobedrijf op zo’n 2,5 miljard USD. Niet slecht, voor een op sterven na dood bedrijf, dat nog geen auto heeft geproduceerd, toch?

BabyBaby

De auto in kwestie

Waar je bij Lucid en Rivian rijdt in een luxe sedan, of een stoere pickup, rijd je bij Sono Motors hopelijk in 2023 weg in de Sion. Dat ding ziet er zo uit:

Oordeel vooral zelf. Het kenmerkende van de Sion is dat de kunststof carrosserie is uitgerust met ongeveer 250 zonnecellen. De auto wordt gebouwd in Zweden, in de oude fabriek van Saab, te Trollhättan. Volgens Sono zijn er ruim 16.000 vooruitbetaalde reserveringen.

Voorbeurs noteert het aandeel alweer 15% hoger. We zullen zien of de markt zit te wachten op dit type auto.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.