Bewonderd door Buffett, en grof aan het inslaan

“De tijd is gekomen om goede aankopen te doen”, aldus Howard Marks.

De bekende investeerder Howard Marks van Oaktree Capital staat bekend als een conservatieve belegger, maar heeft zijn benadering van de markt nu omgedraaid. Na een daling van meer dan 18 procent in de S&P 500 tot nu toe dit jaar, zijn er nu koopjes, volgens Marks.

“Vandaag ben ik begonnen me agressief te gedragen”, zei hij in een interview gepubliceerd door de Financial Times.

Marks was in 1995 een van de oprichters van Oaktree Capital, dat nu bekend staat als een echte krachtpatser in bedrijfsobligaties. Het recept voor de gigant is geweest om goede bedrijven te kopen met slechte balansen, en door levensvatbaar te zijn wanneer anderen dat niet zijn geweest. Ze beheren nu $ 164 miljard.

“Alles wat we zien is nu aanzienlijk goedkoper dan zes of 12 maanden geleden”, zei Marks volgens de Financial Times. Hij benadrukte ook dat ze geen investeringen doen op basis van verwachtingen rond macro-economie en dat het idee van getimede markt een slechte is.

“Ik vind wachten op de bodem een vreselijk idee, de markt kan nog goedkoper zijn en in dat geval gaan we nog meer kopen”, aldus de manager.

De beleggingen van Oaktree zitten voornamelijk in obligaties, maar ze hebben ook kleinere beleggingen in andere asset classes zoals beursgenoteerde aandelen en in private equity.

Marks is ook geen optimist voor cryptocurrency en gelooft dat er nog moeilijkere tijden in het verschiet liggen.

“Want hoe beter de markt, hoe meer mensen naar zaken als crypto kijken. Ze gaan van het zeggen dat iets ‘mogelijk zou kunnen zijn’ tot zeggen dat iets ‘waarschijnlijk is’ geworden. Dat is wanneer je in de problemen komt,” zei Marks.

“Ik geloof dat activa die geen cashflow hebben, geen onderliggende waarde hebben”, vervolgde de manager, die in dezelfde rij staat als Gates en Buffett in hun kritiek op crypto.

Warren Buffett, het Orakel van Omaha is ook een bekende supporter van Marks en was eerder al vol lof over de investeerder.

“Als ik een e-mail van Howard Marks krijg, is het het eerste dat ik lees. Ik leer altijd iets nieuws en hetzelfde kan gezegd worden over zijn boek”, zei Buffett eerder.

Via: finansavisen.no

Foto: Financial Times

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.