BMW plaatst bestelling van 20 miljard euro

Het zal weinig verrassend zijn waarin ze dit investeren.

IAA Frankfurt

Momenteel is de IAA in Frankfurt gaande, een thuiswedstrijd voor de Duitse autofabrikanten. Ze grijpen dit evenement aan om zelf ook hun aandeelhouders op de hoogte te brengen in waar de staan en waar ze naartoe willen bewegen. Shareholders event meets car show.

Verhoogde bestelling

De meeste fabrikanten kopen een vrij groot aantal onderdelen in bij externe partijen. Dit geldt ook voor de batterijen die gebruikt worden in de reeks aan elektrische auto’s die we de laatste jaren geïntroduceerd hebben zien worden. BMW’s CEO Oliver Zipse heeft op de IAA aangeven dat ze hun bestelling van batterijen hebben verhoogd van oorspronkelijk 12 miljard naar liefst 20 miljard euro. Deze batterijen zijn bestemd om de i4, de iX, en nog een aantal nieuw te introduceren modellen tegen 2024 van stroom te voorzien. BMW plant om naar een nieuwe generatie batterijen te gaan volgend jaar. Dit om meer range uit een compacter accupakket te kunnen persen.

BMW i4 M50

De reden voor de verhoging

Dat begint een cliché te worden, maar ook BMW heeft te kampen met materiaaltekorten uiteraard. Zoals wij een jaar geleden WC papier hamsterden, proberen autofabrikanten volop hun eigen toestroom van onderdelen zo veilig mogelijk te stellen.

Leveranciers

BMW wedt uiteraard niet op één paard, en spreidt de order uit over een aantal bedrijven in verschillende regio’s: het Chinese Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. en EVE Energy Co., het Zuid-Koreaanse Samsung SDI Co. en het Zweedse Northvolt AB.

Nostalgie

De elektrificatie van onze geliefde vierwieler, het is een niet te stoppen proces waar ook BMW niet aan ontkomt. Gelukkig hebben ze onderstaande epische machines nog als bewijs van hun prachtige erfgoed.

F80 M3 en E46 M3

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.