Buffett weer aan het inkopen geslagen

Voor de derde keer slaat Buffett weer toe bij dit aandeel.

De aandelen van Occidental Petroleum stegen gisteren met 4,3 procent nadat bekend werd dat Warren Buffett voor de derde keer deze maand aandelen had bijgekocht. Het belang van Berkshire Hathaway in Occidental Petroleum is daarmee gestegen tot 23,6 procent. Dat levert geen problemen met de toezichthouders op, Berkshire kreeg in augustus vorig jaar al groen licht om de helft van Occidental op te kopen.

Op het vlak van ESG-normen scoort Occidental (nog) laag, maar het concern heeft ambitieuze plannen om daar iets aan te doen. Voor 1,1 miljard dollar bouwt Occidental een grote DAC (Direct AIR Capture) fabriek, die CO2 uit de lucht kan opvangen. Deze moet eind 2024 operationeel zijn. Occidental verwacht hier een winstgevende business van te kunnen maken en is van plan om tegen 2035 in totaal 100 van dit soort fabrieken te bouwen. Wellicht dat Buffett hier al op anticipeert.

Via: Fintessa Vermogensbeheer

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiƫle situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.