Dit is de nieuwe investering van Prosus

Prosus heeft samen met Tiger Global meegedaan aan een investeringsronde van een Indiase partij. Dit is erover bekend.

Captain Fresh

Het bedrijf waarin geïnvesteerd is, is Captain Fresh. Dit is een distributeur en online marktplaats van verse vis en zeevruchten in India. Het bedrijf haalde in totaal 40 miljoen USD op. Met deze investeringsronde komt de waardering op 200 miljoen USD te liggen.

Captain Fresh is opgericht in 2019, en kent een enorme groei. In de afgelopen 12 maanden is de omzet verzesvoudigd, waarbij naar eigen zeggen 1,2 miljoen kilo vis en zeevruchten verhandeld wordt. Het claimt daarbij ook nog eens de snelste partij in de markt te zijn die het van de zee naar het bord van de consument weet te brengen. Momenteel bedient het 20 steden in India, de ambitie is om dit snel uit te breiden naar 100 steden.

Algemeen

Met de opgehaalde 40 miljoen wil men vooral investeren in het verbeteren van de technologie in de toeleveringsketen. Daarin is onder andere een real time handelsplatform voorzien, en de toepassing van robotica in het logistieke onderdeel van het proces.

Captain Fresh raamt de mondiale markt voor vis en zeevruchten op 400 miljard USD. Het denkt daarbij dat India de belangrijkste wereldspeler kan zijn. Momenteel is India al de nummer twee van het kweken van zoetwatervissen, en nummer drie van zoutwatervissen. Met de deelname van Prosus in de investeringsronde lijkt de Zuid-Afrikaanse investeerder hierin mede te geloven.

Bron: DEGIRO

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.