Drie biotech IPO’s, dit zijn ze

En zo werden ze vandaag welkom geheten op de beurs.

Nasdaq

Vandaag gingen er maar liefst drie biotech aandelen naar de beurs, ze kenden alledrie hun beursintroductie (IPO) op de Nasdaq. We nemen ze graag even met je door.

Cognition Therapeutics

We beginnen met het aandeel dat de warmste ontvangst kreeg vandaag. Op het moment van schrijven noteren ze ruim 12% hoger dan de introductieprijs van 12 USD.

Cognition Therapeutics houdt zich met name bezig met het ontwikkelen van behandelingen gericht op degeneratieve ziektes en aandoeningen van het centrale zenuwstelsel en het netvlies. De belangrijkste ontwikkeling in de pijplijn is CT1812, gericht op de behandeling van Alzheimer. Dit medicijn bevindt zich momenteel in een fase-2 ontwikkel stadium.

Met de beursgang is een bedrag van ruim 45 miljoen USD opgehaald.

IsoPlexis

Met IsoPlexis komen we een flinke daler tegen. Op het moment noteert het bijna 20% lager dan de introductieprijs van 14,75 USD. Van een warme ontvangst naar een ijskoude douche…

IsoPlexis specialiseert zich in kankerimmunologie en cel- en gentherapie. Men onderzoekt of het ‘eencellig proteomics-platform’ dat hiervoor gebruikt wordt ook toegepast kan worden tegen infectieziekten, ontstekingsaandoeningen, en neurologische ziektes.

Met de beursgang is een bedrag van 125 miljoen USD opgehaald.

Pyxis Oncology

Pyxis Oncology werd geïntroduceerd op een koers van 16 USD, en noteert nu een ruime 13% lager op 13,86 USD.

Pyxis bestaat pas twee jaar, maar heeft wel de steun van Pfizer en Bayer, die elk ongeveer 9% van de aandelen en stemrechten bezitten.

Het bedrijf ontwikkelt therapieën om moeilijk te behandelen kankertypes te bestrijden. Pyxis heeft een licentie verleend voor twee antilichaam-geneesmiddelconjugaten van Pfizer, en een van LegoChem. Deze drie geneesmiddelen richten zich op kleincellige en niet-kleincellige longkanker, borstkanker, zacht weefsel sarcoom, en acute myeloïde leukemie.

Er werd met de beursgang van Pyxis Oncology 168 miljoen USD opgehaald.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.