Elon Musk voedt speculatie over een Tesla smartphone

In recente verklaringen heeft Elon Musk de geruchtenmolen over een smartphone van zijn eigen bedrijf aangewakkerd.

In een antwoord op een tweet waarin Elon Musk werd gevraagd naar een smartphone-alternatief voor Apple en Android , veroorzaakte Tesla-baas Elon Musk zelf speculatie over een in-house smartphone: met die genaamd “Pi-Phone” zou Musk mogelijk een alternatief kunnen creëren naar Apple, Android en co. Geruchten over de mobiele telefoon van Tesla deden al een tijdje de ronde, maar nu is er een nieuwe aanwijzing.

“Mobiele telefoons, technologie van gisteren”

De rijkste man ter wereld was niet euforisch geweest over een mogelijke in-house productie van smartphones. In reactie op een CleanTechnica-tweet die de mogelijkheid opperde dat de automaker binnenkort smartwatches zou hebben, antwoordde Musk zelf: “Absoluut niet. Smartwatches en mobiele telefoons zijn technologie van gisteren, Neuralink is de toekomst”:

Neuralink is een neurotechnologiebedrijf opgericht door Elon Musk in 2016 met als doel een apparaat te ontwikkelen voor communicatie tussen de hersenen en computers. De afgelopen dagen zijn er via Neuralink berichten binnengekomen dat de implantatie van hersenchips bij mensen over zes maanden zal beginnen. In de toekomst moeten deze chips ervoor zorgen dat verlamde mensen weer kunnen bewegen en blinden weer kunnen zien. Maar er lijkt niets gemeen te zijn met een smartphone.

Musk voedt de geruchtenmolen

Hoewel hij geruchten over smartwatches en mobiele telefoons vrijwel had ontkend met zijn antwoord op de tweet van CleanTechnica, was het onlangs Elon Musk zelf die de geruchtenmolen weer aanwakkerde. In een tweet van Liz Wheeler, een Amerikaanse podcasthost, beantwoordde hij de vraag waarom Twitter bestaat als iPhone- en Android-app, maar waarom hij zelf geen smartphone aanbiedt. Volgens Wheeler zou een groot deel van de Amerikaanse bevolking af willen van de “bevooroordeelde, snoopy” iPhone of Android-telefoon. Musk reageerde door te stellen dat hij een alternatieve smartphone zou maken als er geen andere keuze was:

Enthousiasme klinkt anders, maar Musk lijkt niet helemaal vies te zijn van het maken van zijn eigen smartphone. Uit de Twitter-peiling van Wheeler, waaraan zo’n 130.000 gebruikers deelnamen, bleek dat 51 procent graag zou willen overstappen op een “tELONphone” die Wheeler heeft gesynchroniseerd. 49 procent wees dit af. Het valt nog te bezien of Musk zal worden beïnvloed door de peiling. De rijkste man ter wereld liet onlangs zien tot verrassende acties in staat te zijn door Twitter te kopen voor in totaal 44 miljard dollar.

Via: finanzen.net

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.