Enorm verlies voor Buffett

Berkshire Hathaway verloor in het tweede kwartaal van het jaar 44 miljard dollar. Desondanks blijft Buffett aandelen kopen.

Het zevende meest waardevolle bedrijf ter wereld rapporteerde in het tweede kwartaal van het jaar een verlies van 43,76 miljard dollar. Voor de beeldvorming, de market cap van ING Groep is 36 miljard dollar.

De aanzienlijke daling van de aandelenmarkt hielp de aandelenportefeuille met meer dan $ 50 miljard te verdampen, waardoor een negatief resultaat werd behaald.

Warren Buffett heeft eerder betoogd dat het bedrijfsresultaat een betere indicatie is van de onderliggende activiteiten van het bedrijf als gevolg van schommelingen in de grote impact van de aandelenmarkt op de winst- en verliesrekening.

Het bedrijfsresultaat kwam uit op 9,2 miljard dollar na bijzonder goede cijfers van spoorbedrijf BNSF.

Ondanks aanzienlijke verliezen en turbulente markten was Berkshire in het kwartaal een koper van aandelen met $ 3,8 miljard, volgens het kwartaalrapport. Voor 2022 heeft het bedrijf van Buffett tot nu toe voor zo’n 45 miljard dollar aan aankopen gedaan.

Berkshire kocht in het kwartaal ook eigen aandelen voor 1 miljard dollar, tegen 3,2 miljard dollar in het eerste kwartaal.

Buffett heeft nu een kassaldo van $ 105 miljard en de beursgenoteerde portefeuille heeft momenteel een waarde van $ 350 miljard, volgens CNBC.

Er wordt nu gespeculeerd over de vraag of Buffett eindelijk een ‘mega overname’ mag voltooien. Na het oppotten van aandelen in Occidental Petroleum, denken analisten dat hij mogelijk het hele bedrijf kan verslinden.

“Al met al is er veel om van te houden. De kapitaalallocatie blijft uitstekend”, schreef Chris Bloomstran op Twitter na het kwartaalrapport.

Via: finansavisen.no

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiƫle situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.