Hoe handel je eigenlijk voorbeurs?

Je ziet het vaak voorbij komen, aandelen die voorbeurs al een flinke koersbeweging laten zien. Als de markt opent, dan ren je soms al achter de feiten aan. Maar wat nou als je zelf ook voorbeurs wilt handelen?

Mogelijkheden

Bij DEGIRO heb je de optie om voor- of nabeurs te handelen, er is daarbij een handigheidje wat je moet kennen om hiervan gebruik te maken. Voor ongeveer 10.000 instrumenten bieden zij de mogelijkheid aan om je order buiten de reguliere beurstijden uit te laten voeren, namelijk tussen 8 uur ‘s ochtend en 10 uur ‘s avonds. Wat je daarvoor moet doen? Je moet daarbij de juiste beurs selecteren, want je order wordt dan namelijk uitgevoerd op een andere effectenbeurs, de Tradegate Exchange. Tradegate is een volledig gereguleerde beurs die voor 60% eigendom is van Deutsche Börse AG, één van Europa’s grootste beurzen. Tradegate Exchange wordt afgekort als ‘TDG’, en is te vinden in het resultatenscherm wanneer je naar een aandeel zoekt. Hieronder een voorbeeld, van LVMH:

Wanneer je klikt op het aandeel waarbij de markt ‘TDG’ is aangeduid in het blauwe vakje hierboven, kan je er voor- of nabeurs in handelen. Handig toch?

Meer informatie over de handelstijden en specifieke tarieven vind je hieronder:

Dit is een gesponsord artikel.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.