Ken je dit lithium aandeel al?

Het is de grootste producent van lithium, en zag zijn omzet onlangs vervijfvoudigen.

’s Werelds grootste producent van lithium, Albemarle, zag de jaaromzet vervijfvoudigen als gevolg van honger van de elektrische autobouwers naar batterijmaterialen. De prijzen van lithium zijn vorig jaar verdrievoudigd, waardoor de winst per aandeel van 8,62 dollar hoger uitviel dan de 8,28 dollar per aandeel waarop analisten hadden gerekend. Voor het lopende jaar verwacht Albemarle dat de lithiumprijzen met tenminste 55 procent verder zullen stijgen. 

In het kader van de Inflation Reduction Act in de Verenigde Staten heeft het bedrijf een bedrag van 149,7 miljoen dollar ontvangen van het Witte Huis. Albemarle wordt met dit bedrag gestimuleerd om een lithiummijn in North Carolina operationeel te maken. Amerika wil bij de productieketens van de fabricage van elektrische voertuigen niet afhankelijk zijn van het buitenland. De verwachting is dat Albemarle dit jaar het productievolume met 30 tot 40 procent weet op te voeren ten opzichte van vorig jaar. De cijfers vielen in goede aarde, het aandeel Albemarle sloot gisteren bijna 5 procent hoger.

Via: Fintessa Vermogensbeheer

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.