Michael Burry kondigt wijzigingen in zijn Twitter-gedrag aan

Wat Elon Musk te maken heeft met het besluit van Michael Burry om te stoppen met het verwijderen van tweets.

Michael Burry staat bekend om zijn short positie tegen de Amerikaanse vastgoedmarkt, waardoor hij miljoenen dollars rijker werd. De financiële crisis van 2008 maakte van de investeerder een legende en in 2015 werd zijn verhaal verfilmd in “The Big Short”. Nu heeft Burry een beslissing genomen over zijn toekomstige tweets met betrekking tot Tesla- CEO Elon Musk .

De man van de crisis

Terwijl andere mensen door de financiële crisis enorme bedragen hebben verloren, kwam Michael Burry, die nu aan het hoofd staat van het hedgefonds Scion Asset Management, als winnaar uit de crisis. Na verloop van tijd werd Burry een soort Wall Street-orakel op Twitter. De verwijzing naar het orakel is ook terug te vinden in Burry’s Twitternaam ‘Cassandra BC’: Cassandra is een zieneres uit de Griekse mythologie die de val van Troje voorspelde. Ze werd echter niet gehoord omdat de god Apollo haar van tevoren had vervloekt, zodat niemand haar ooit zou geloven. Eerder dit jaar voorspelde Burry dat de economie zou verslechteren en dat er veel ontslagen zouden vallen. Veel van Burry’s waarschuwingen kwamen uit, en een van de meest prominente voorbeelden van ontslagen is het bedrijf van Mark Zuckerberg, Meta , dat onlangs 11.000 banen schrapte en 13 procent van zijn personeelsbestand ontsloeg. Beleggers houden Burry en zijn voorspellingen al jaren nauwlettend in de gaten, maar: Michael Burry wordt op sociale netwerken als een mysterie beschouwd omdat hij zijn berichten steeds verwijdert.

Tweets worden niet meer verwijderd

Nu komt de ommekeer: Michael Burry liet via Twitter weten zijn tweets niet meer te willen verwijderen:

Niet alleen is Burry van gedachten veranderd, ook noemt hij zijn (tijdelijke) vertrouwen in Elon Musk als reden. In het verleden stond Burry bekend om zijn kritiek op Tesla-aandelen en ging hij op een gegeven moment zelfs short. Ongeveer een jaar geleden haalde Burry uit naar de Tesla-baas en beweerde dat Musk aandelen in Tesla had verkocht om zijn eigen schuld af te betalen. Musk noemde Burry toen een “kapot uurwerk”:

Het valt nog te bezien of deze uitspraak het begin is van een vriendschap en of het vertrouwen van de investeerder in Musk zal blijven bestaan. Burry heeft deze tweet in ieder geval nog niet verwijderd.

Via: finanzen.net

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.