Musk over energiecrisis: over een paar jaar het grootste probleem ter wereld

De Tesla CEO waarschuwde opnieuw voor een nieuwe crisis die over een paar jaar de mensheid zou kunnen bedreigen.

Van 29 augustus tot 1 september vond de energieconferentie ONS plaats in Stavanger, Noorwegen. Onder meer Tesla-topman Elon Musk was te gast op het evenement. In een interview vertelde hij onder meer over de energiecrisis, duurzame energie en fossiele brandstoffen. Daarnaast gaf Musk commentaar op een andere crisis waarvan hij denkt dat we er waarschijnlijk mee te maken krijgen.

Duurzame energie belangrijk – maar afhankelijkheid van fossiele grondstoffen blijft voorlopig

In een interview met Xenia Wickett herhaalt Musk het belang van duurzame energie, zoals energie uit waterstof, maar ook wind- en zonne-energie en de opslag ervan. “We hebben een duidelijk pad nodig naar een duurzame energietoekomst”, aldus de Tesla-topman. Hij gelooft echter ook dat we nog een tijdje afhankelijk zullen zijn van fossiele brandstoffen en zegt dat hij niet iemand is die de neiging heeft om olie en gas te demoniseren. “We hebben eigenlijk meer olie en gas nodig, niet minder, maar tegelijkertijd moeten we zo snel mogelijk naar een duurzame energie-economie gaan”, zei Musk, die zegt dat hij ook pro-nucleair is. “Ik denk dat we echt door moeten gaan met de kerncentrales. Ik weet dat dit in sommige hoeken misschien niet populair is, maar ik denk dat als je een wereld hebt die is ontworpen voor kerncentrales, je hem niet moet afsluiten, vooral nu.”

Bevolkingskrimp kan het grootste probleem worden

Daarnaast waarschuwde Musk voor een nieuwe crisis, die hij een paar dagen eerder op Twitter zelfs als een groter risico dan de opwarming van de aarde classificeerde: “De bevolkingsinstorting als gevolg van lage geboortecijfers is een veel groter risico voor de beschaving dan de opwarming van de aarde”, schreef de Tesla-baas eind augustus op Twitter.

Al ongeveer drie jaar geleden verklaarde Musk op een AI-conferentie in China dat het grootste probleem voor de wereld in 20 jaar een bevolkingsinzinking zou zijn en herhaalde hij zijn waarschuwing in mei toen hij een bericht deelde met een videofragment van zijn uitspraken op de conferentie.

Musk zelf kreeg in mei 2020 samen met zijn toenmalige partner Grimes het eerste kindje, met wie hij minder publiekelijk nog een kind kreeg. Toen, in juli, werd gemeld dat de Tesla-baas sinds november ook een tweeling heeft met een voormalige Tesla-topvrouw die nu werkt als directeur bij Musks neurotechnologiebedrijf Neuralink. Op Twitter schreef hij op 7 juli: “Ik doe mijn best om de onderbevolkingscrisis te helpen. Een daling van het geboortecijfer is veruit de grootste bedreiging voor de beschaving.”

Met zijn ex-vrouw, de Canadese schrijfster Justine Wilson, heeft Elon Musk nog vijf kinderen, wat het totaal aantal van zijn kinderen op negen brengt.

Via: finanzen.net

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.