Musk wil Twitter aankoop voor het weekend afronden

Elon Musk wil de overname van het online netwerk Twitter vrijdag klaar hebben voor de door de rechtbank opgelegde deadline.

Dat verzekerde de Tesla oprichter topman op een videoconferentie met bankiers die de deal van 44 miljard dollar mee financieren, meldt persbureau Bloomberg dinsdag (lokale tijd), daarbij verwijzend naar bronnen dichtbij het vuur.

De banken, die voor 13 miljard dollar aan leningen moeten verstrekken, hoeven alleen nog de laatste formaliteiten te regelen voordat het geld voor Musk wordt vrijgegeven. De tech-miljardair zelf en Twitter gaven aanvankelijk geen commentaar. De transactie moet aanstaande vrijdag om 17.00 uur lokale tijd (23:00 uur CEST) zijn afgerond, anders komt de deal, die al maanden omstreden is, toch voor de rechter.

Musk had eigenlijk al in april overeenstemming bereikt over de overname met Twitter. In juli ontbond hij de overeenkomst echter wegens vermeende verkeerde voorstelling van zaken door het bedrijf over nepaccounts. Twitter spande een rechtszaak aan wegens naleving van de koopovereenkomst en er was een rechtszaak gepland om het geschil op te lossen. Begin oktober vernieuwde Musk verrassend zijn koopaanbod.

Wel stelde hij als voorwaarde dat de rechtszaak – waarin zijn kansen relatief klein werden geacht – zou worden afgedaan. Twitter heeft dit afgewezen. Het bedrijf was wantrouwend omdat Musk zijn aanbod afhankelijk maakte van financiering. De rechter schorste uiteindelijk de procedure, maar legde een deadline van 28 oktober op – als de deal dan niet doorgaat, komt er een proces.

Twitter-aandelen zijn tijdelijk 1,06 procent gestegen in NYSE-handel op $ 53,34.

Intussen is Musk gesignaleerd met een spoelbak – ‘sink’ in het Engels – op het Twitter hoofdkantoor:

Wat onderbroekenlol is hij dus nog niet verleerd.

Via: finanzen.net

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.