Nel ASA haalt grote order in de VS binnen

Onlangs ontving Nel ASA een grote order voor verschillende waterstoftankstations in de Verenigde Staten. Door de order maakte het aandeel een sprong omhoog, maar houdt het een opwaartse trend vol?

Waterstoftankstations in de VS

Vlak voor kest had Nel Hydrogen Fueling, een dochteronderneming van Nel ASA, goed nieuws te melden: het heeft een order ontvangen voor verschillende H2Station-waterstoftankstations voor een site in de VS van een brandstofleverancier. Volgens het persbericht produceert een elektrolyser bij deze tankstations waterstof, dat wordt gemengd met aardgas voor verbranding in een draaioven. Zoals BusinessPortal Norway meldt, bestaan deze tankstations uit verschillende modules en breiden ze de dekking uit voor waterstofaangedreven brandstofcel auto’s. De installatie van de H2Station waterstoftankstations is gepland voor 2022 en 2023, met een totale waarde van de order van meer dan 6 miljoen USD.

Eddy Nupoort, directeur verkoop in Noord-Amerika van Nel, zei: ‘We zijn verheugd om deze nieuwe order aan te kondigen voor een Amerikaanse brandstofleverancier wat niet alleen een grote eer is, maar ook de kracht van onze state-of-the-art technologie bewijst. We kijken ernaar uit om onze klanten te ondersteunen in hun toewijding aan koolstofarme brandstoffen en het gebruik van onze H2Station-technologie.’

Koers blijft achter

De grote orders die er de laatste tijd werden binnengehaald gaven steeds een duwtje in de rug, maar het lijkt niet genoeg. De opwaartse beweging van het aandeel duurde niet lang: nadat het aandeel was gestegen tot 16,37 NOK, daalde het aandeel weer nadat het bedrijf bekend maakte een nieuwe CEO aangewezen te hebben. Het goede nieuws bleef minder lang hangen, de belegger in Nel ASA voelt wat onrust bij deze wisseling van de wacht. Momenteel noteert het aandeel op 13,95 NOK.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.