NVIDIA toont stevige ambitie

We hebben het niet over miljoenen of miljarden, we hebben het over biljoenen.

Gisteren gaf CEO Jensen Huang van Nvidia in een virtuele meeting met analisten op de technologieconferentie GTC zijn visie op de toekomstige omvang van de technologiesector. Huang schat de totale omvang van deze sector op 100 biljoen dollar. Van deze enorme koek denkt Nvidia 1 procent (1 biljoen dollar) van haar rekening te nemen. Van de verwachte 1 biljoen dollar omzet komt 300 miljard uit de automotive sector, 300 miljard dollar van chips en systemen, 150 miljard dollar van Artifical Intelligence en “Omniverse” software, 100 miljard dollar uit de gamingindustrie en 50 miljard dollar uit overige activiteiten.

Tijdens de presentatie onthulde Huang een nieuwe serie chips onder de naam “Hopper” chip family, vernoemd naar de computerwetenschapper Grace Hopper. De H100 processor bestaat uit 80 miljard transitors en is daarmee de meest geavanceerde chip wereldwijd. Nvidia claimt dat deze chip de drijvende kracht gaat worden achter de Artifical Intelligence infrastructuur. Verder gaf de chipfabrikant aan op schema te liggen voor de ontwikkeling van de Grace CPU superchip voor datacenters per medio 2023. 

Nvidia gaf geen financiële details prijs behalve dat er nog voor een bedrag van 5,2 miljard dollar aan eigen aandelen worden ingekocht. 

Via: Fintessa Vermogensbeheer

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.