PIMCO oprichter: ‘meme-stock bubbel barst op korte termijn’

Eerder heeft hij al flink verdiend door een shortpositie op de bekende meme namen, hij verwacht nu weer een flinke daling.

“Het was geen goede week”, zo somt Bill Gross zijn investeringen op.
De bekende investeerder was in het verleden al kritisch geweest over cybervaluta’s zoals de cryptoveteraan Bitcoin en beschreef de cryptomarkt als een “bubbel”, ondanks zijn eigen betrokkenheid bij Bitcoin.

Memes met GameStop en AMC

Gross is momenteel kritisch over meme-aandelen als AMC en GameStop. “Ik geloof gewoon dat GameStop en AMC loterij tickets zijn”, vertelde de investeerder in een interview met Yahoo Finance. Gross had onlangs ingezet op een daling van GameStop en AMC en moest nu toegeven dat hij onlangs aan de verkeerde kant stond met deze volatiele meme-aandelen. Vorig jaar verdiende Bill Gross miljoenen met een shortpositie tegen GameStop na een achtbaanrit.

In een reactie op zijn recente investeringen zei Gross tegen Bloomberg: “Als je opties zonder intrinsieke waarde kunt verkopen, dan zullen deze loterijbedrijven, waarvan ik denk dat ze heel weinig te ondersteunen hebben, uiteindelijk ten onder gaan.”

GameStop en AMC aandelen

Na de hype rond de aandelen van GameStop begin 2021 blijven beleggers als Gross tevergeefs wachten tot de “zeepbel barst”. Na een koerscrash van bijna 50 procent half maart zijn de aandelen van GameStop de afgelopen weken weer snel gestegen en bereikten ze eind maart hun vorige hoogtepunt van het jaar op bijna 190 Amerikaanse dollar.
Op 1 april kondigden de persbureaus een aandelensplitsing aan om het aandeel weer interessanter te maken voor particuliere beleggers. Goedkeuring van de investeerder moet worden verkregen op de jaarlijkse algemene vergadering; de beurs reageerde op de aankondiging met een koerssprong. Een andere reden voor stijgende koersen is waarschijnlijk de aangekondigde conversie van het bedrijf naar een NFT-marktplaats. Ryan Cohen, CEO van GameStop, die onlangs voor opschudding zorgde met zijn investering in Bed Bath & Beyond, wil GameStop weer op weg helpen naar succes.

Ook de aandelen van de entertainmentgigant AMC gingen omhoog in de meme-rally. AMC Entertainment kwam onlangs in het nieuws met zijn dubbelcijferige miljoeneninvestering in Hycroft Mining Holding Corporation, een bedrijf dat een zilver- en goudmijn exploiteert in Nevada. Volgens het persbericht van de bioscoopgigant verwacht AMC enorme winsten uit deze investering.

Via: Finanzen.net

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.