Reddit overweegt beursgang

Kijk eens aan, de gastheer van de ‘meme stocks’ zet zelf zijn stappen naar de beurs.

Wat is Reddit ook alweer?

Reddit, in 2005 opgericht en gevestigd in San Francisco. Het verwierf bekendheid om zijn discussiegroepen (threads), waar mensen diep in hun interesse kunnen duiken en deze bespreken met anderen. Het was langere tijd vooral een plek voor fans van het platform en was om die reden niet te vergelijken met andere grote social media platforms zoals Facebook, Twitter, etc.

Reddit verkreeg echter veel meer bekendheid sinds de Wallstreetbets discussiegroepen meme-stocks zoals GameStop en AMC naar ongekende hoogtes stuurden. De discussiegroepen veroorzaakten een short squeeze, hedgefondsen moesten hun verliezen op hun short posities beperken en werden hierdoor gedwongen te kopen. Een koers explosie tot gevolg. Reddit werd meer en meer bekend en won verder aan populariteit.

Logisch gevolg

En wat doe je dan als bedrijf, als je zo aan het groeien bent? Juist, je zoekt naar het juiste moment om te cashen. Dat moment lijken ze nu te gaan zoeken, want ze hebben een aantal begeleidende investeringsbankiers en advocaten in de arm genomen om de beursgang (IPO) concreet te onderzoeken.

Waardering

Nog geen maand geleden deed Reddit een particuliere investeringsronde, waarbij de rekensom op hun marktwaarde op dat moment uitkwam op 10 miljard USD. Anonieme bronnen, dicht betrokken bij deze nieuwe stap van het platform, melden dat Reddit zelf hoopt dat tegen de tijd dat de IPO er is ze gewaardeerd zullen worden op zo’n 15 miljard USD.

Tot nu toe weigert Reddit elk mogelijk commentaar op bovenstaande geruchten.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.