Resultaten ASM International: groei zet zich voort

De cijfers van ASMI zijn binnen. Is het wat?

Hoogtepunten

  • Nieuwe bestellingen van 645 miljoen euro voor het vierde kwartaal van 2021 stegen met 70% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
  • Op jaarbasis bedroeg de omzetgroei voor het vierde kwartaal van 2021 40% bij constante wisselkoersen (42% zoals gerapporteerd).
  • De brutowinstmarge van 47,0% was hoger vergeleken met 45,2% in hetzelfde kwartaal vorig jaar.
  • Het bedrijfsresultaat voor het vierde kwartaal van 2021 verbeterde van 78 miljoen vorig jaar naar 131 miljoen euro dit jaar, voornamelijk dankzij een sterke omzetgroei.
  • De genormaliseerde nettowinst voor het vierde kwartaal van 2021 bedroeg 138 miljoen euro, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Outlook

Gesteund door een record orderportefeuille aan het einde van het vierde kwartaal, is ASM het jaar sterk begonnen. Kijkend naar de eerste helft van het jaar 2022, zullen de supply chain-omstandigheden naar verwachting krap blijven. Voor het eerste kwartaal verwacht men een omzet van 500-530 miljoen euro, met een verdere gestage stijging van de omzet in het tweede kwartaal in vergelijking met het eerste kwartaal. De consensus ging uit van een omzet van zo’n 520 miljoen euro, de verwachting van het eerste kwartaal komt dus overeen met de ramingen.

Op basis van de huidige zichtbaarheid verwacht ASMI dat de omzet in de tweede helft van 2022 hoger zal zijn dan het niveau in de eerste helft. De markt voor wafer fab equipment (WFE) zal naar verwachting in 2022 met een gemiddeld tot hoog percentage in dubbele cijfers toenemen. Men verwacht in 2022 beter te presteren dan de gemiddelde WFE-markt.

Op het eerste gezicht lijken de cijfers goed ontvangen te worden, nabeurs stijgt het aandeel met 7,5%.

Ben je geïnteresseerd om ook voor- of nabeurs te handelen? Dat kan, via DEGIRO.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.