Resultaten ING, reactie op de beurs

ING heeft zijn winst in het tweede Corona jaar bijna verdubbeld dankzij het verminderde risico op wanbetalingen op leningen.

Mede dankzij de gestegen omzet steeg de nettowinst met 92% naar bijna 4,8 miljard euro, zo maakte ING donderdag bekend in Amsterdam. Bovenal reserveerde ING 516 miljoen euro, zo’n 81% minder geld voor risicoleningen dan in 2020.

In het vierde kwartaal groeide de winst echter met een ondergemiddeld tempo van 30% op jaarbasis, ook omdat de exit uit retailbankieren in Frankrijk een negatief effect had op de winst. Daardoor miste ING de gemiddelde verwachtingen van analisten, de resultaten werden minder goed ontvangen.

Terwijl de netto rentebaten voor het hele jaar ruwweg stagneerden op 13,6 miljard euro, stegen de nettobaten uit provisies en provisies met 17% tot 3,5 miljard euro. In totaal kon de bankverzekeraar haar inkomsten met bijna 5% verhogen tot ongeveer 18,5 miljard euro. Nadat aandeelhouders in oktober al een interimdividend van 21 cent per aandeel hadden ontvangen, meldt ING dat ze nu een slotdividend krijgen van 41 cent.

Het aandeel ING daalt op deze berichten met bijna 5%.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.