Rivian verliest COO op lastig moment

De EV startup Rivian bevindt zich in roerig vaarwater. Een belangrijk bestuurslid gooit de handdoek in de ring, de timing is zeer ongunstig. De verwachting is dat het aandeel hierop zal reageren.

Rod Copes, pas sinds 2020 chief operating officer bij beursnieuwkomer Rivian, heeft de fabirkant van elektrische auto’s verlaten.

Vertrek op lastig moment

Volgens The Wall Street Journal geeft de topman de pijp aan Maarten. Volgens zijn LinkedIn-profiel vond het vertrek ongeveer een maand geleden plaats, maar werd het niet publiekelijk aangekondigd (hebben wij dan zitten slapen?). Zijn vertek ging gepaard met de start van de productie van de eerste drie modellen van Rivian.

De terugtrekking van Copes zou al maanden gepland zijn, de over te nemen taken waren reeds verdeeld onder de andere leden van het managementteam.

Productie problemen

Na een uiterst succesvolle beursgang in november ’21 moest Rivian toegeven dat het haar doelstelling van ongeveer 1.200 geproduceerde voertuigen in 2021 niet zou kunnen halen. Het doel zal worden gemist met slechts ‘een paar honderd voertuigen’, aldus het bedrijf. Gisteren gaf de fabrikant meer details, in heel 2021 produceerde het in totaal 1.015 voertuigen, 920 units werden afgeleverd aan klanten.

Aandeel Rivian onder druk

Het aandeel komt door de zowel het bericht van het vertrek van de COO als de exacte afleveringcijfers van 2021 verder onder druk te staan. Voorbeurs noteert het 4% in de min. Rivian heeft het de afgelopen zwaar te verduren, met eerder het nieuws van de bestelling van Amazon bij Stellantis. Het nieuws zorgde ervoor dat Rivian naar een nieuw dieptepunt zakte. Sinds het begin van het jaar levert het al zo’n 21% in.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiƫle situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.