Stijger van de dag: ABVC BioPharma Inc +134%

De stijger van de dag komt uit de biotech sector. Dit is er aan de hand.

Koerssprong

Als een stuiterbal beweegt vandaag het Californische ABVC BioPharma; voorbeurs liet het zelfs even tijdelijk een plus zien van 930%. Na opening zakte het wat weg, tot nog steeds een enorme +250% rond kwart over tien lokale tijd. Ook het handelsvolume kent een enorme piek. Waar het daggemiddelde normaliter rond de 600.000 stuks verhandelde aandelen ligt, staat de teller vandaag al ruim over de 100 miljoen stuks, en blijft verder oplopen. Op het moment van schrijven noteert het aandeel 134% in de plus. Nog steeds reden om eens te kijken wat er nu aan de hand is.

ADHD

Ja, die stuiterbal noemden we al. Een goedkoop bruggetje naar wat de reden voor de koerssprong is, ABVC heeft patent aangevraagd voor de toepassing van haar medicijnen om depressiviteit en ADHD te behandelen.

Social media

Het werd daarbij vooral geholpen door het feit dat het aandeel trending is op social media. Op Stocktwits is het het meest besproken aandeel. Daarbij lijkt het vooral particuliere investeerders geïnspireerd te hebben om het aandeel te kopen.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.