Tech correctie vandaag

Zo goed als alle techaandelen noteren vandaag fors lager. Dit is waarom.

Nasdaq

Altijd een makkelijke indicatie dat er iets aan de hand is in de technologiesector, we zien het meteen terug in dè technologie index bij uitstek, de Nasdaq. Zo ook vandaag. Op het moment van schrijven noteert de index van de grootste techaandelen -2,40%.

Angst in de markt

We zien een stijging van de olieprijzen (en van olie aandelen zoals bijvoorbeeld Shell) vandaag, na het bereiken van een status quo na OPEC+ overleg. Dit voedt de bezorgdheid over een hogere, langduriger inflatie en houdt de vrees voor stagflatie in stand. We zien dit terug in de stijging van de rente op 10-jaars staatsobligaties van zowel de VS (+1,7 basispunten) als in Europa (+0,9 basispunten, Duitsland). Vooral de groeiaandelen uit de technologiesector reageren op deze marktbeweging. De angst zit erin, dit type aandelen wordt dan sneller van de hand gedaan.

Quote

We eindigen met een mooie quote van Jim Reid, strategisch analist van Deutsche Bank van vandaag:

‘Er is een muur van bezorgdheid die de markten op dit moment proberen te beklimmen’

Beursanalisten en oneliners, het blijft een prachtige combinatie.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.