Tesla komt met waanzinnig nieuw product

Hint: het is vloeibaar en vooral mannen zijn er helemaal weg van.

Twitter

Maar eerst iets anders. In een bizarre peiling op Twitter afgelopen weekend vroeg Musk zijn volgers of hij al dan niet 10% van zijn belang in Tesla moest afbouwen. De uitkomst was positief, 58% van de ongeveer 3,5 miljoen stemmende volgers van de technologie goeroe stemden voor het afbouwen van zijn positie. De reden voor de stemming lag in het verlengde van een fiscaal wetsvoorstel van de Biden administration, waar Musk zich tegen verzette.

De Tweet in kwestie:

Als klap op de vuurpijl veranderde hij ook nog even zijn twitternaam, naar Lord Edge, uit Tröllheim:

Maar wacht, er is nog veel meer!

Nieuw product

Musk zit natuurlijk nooit stil, die man innoveert bij het leven. Naast het feit dat Tesla nu in Texas sinds kort ook autoverzekeringen aanbied, slaan ze nu een andere weg in. Tesla gaat aan het bier.

Nadat Tesla vorig jaar een beperkte serie tequila in de VS lanceerde, is er de ambitie om dit jaar het Tesla Giga-bier op de markt te lanceren.

In november 2020 maakte Musk een tweejarige 1-aprilgrap eindelijk waar. Op dat moment begon namelijk de verkoop van de Tesla-tequila. In een toespraak op het fabrieksterrein van Tesla’s Giga-factory in Berlijn kondigde Elon Musk onlangs aan bier te gaan produceren, Giga Beer. De eerste stappen zouden zelfs al gezet zijn, op 11 oktober werd een aanvraag voor de merknaam Giga Beer ontvangen door het Amerikaanse octrooibureau USPTO.

Ook in Duitsland werd op 11 oktober de aanvraag voor merknaambescherming van zowel Giga Beer als Giga Bier ontvangen door het Duitse octrooibureau DPMA. Hier lijkt Tesla echter net wat te laat, het Berlijnse bedrijf Kabo KG was het Amerikaanse bedrijf namelijk net voor met de indiening voor de merknaamrechten. Kabo wil de merknamen Giga Beer en Giga Bier vastleggen voor de gehele Europese markt. Maar het wordt nog leuker, een particulier uit Grünheide heeft 1 dag eerder, op 10 oktober een aanvraag ingediend om het merk veilig te stellen. Het valt dus nog af te wachten of Tesla daadwerkelijk Giga Bier gaat produceren, of dat ze achter het net hebben gevist.

Koers

Tesla kent vandaag een dipje, bij opening verloor het ongeveer 5%, momenteel blijft daar een verlies van net geen 3% van over. Dat heeft uiteraard alles te maken met de afbouw van Musk’s belang in de autobouwer, en niets met het bier.

Bron: Google

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.