Tien dividend aandelen volgens Goldman Sachs

De toonaangevende investeringsbank raadt 10 dividendaandelen aan, dit zijn ze.

De onderwerpen monetair beleid en de oorlog in Oekraïne hebben in de loop van het jaar tot nu toe voor een turbulente markt gezorgd. Goldman Sachs raadt aandelen aan die volgens hen een solide dividend bieden en ook blijven bieden.

De beurzen werden gekenmerkt door een hoge volatiliteit dit jaar. De onzekerheid onder beleggers wordt veroorzaakt door het feit dat de Amerikaanse inflatie alarmerend stijgt in de nasleep van het economisch herstel van de coronacrisis en in februari zelfs een 40-jarig hoogtepunt van 7,9 (!!) procent bereikte. In reactie daarop hebben de Amerikaanse monetaire autoriteiten een eerste renteverhoging voor maart aangekondigd en verdere renteverhogingen voor de rest van het jaar beloofd. Een dergelijk strakker monetair beleid zal waarschijnlijk gevolgen hebben voor de aandelenmarkt, aangezien hogere rentetarieven enerzijds de aantrekkelijkheid van vastrentende beleggingen ten opzichte van aandelen vergroten en anderzijds de financieringskosten van bedrijven verhogen.

De Russische president Vladimir Poetin creëert ook extra onzekerheid nu hij met zijn aanval op Oekraïne de vrede verstoort. Naast de geopolitieke aspecten zal de oorlog waarschijnlijk ook de energieprijzen verhogen en zo de inflatie nog verder aanwakkeren.

Dividendaandelen

Gezien deze onzekerheden raadt Goldman Sachs beleggers aan zich te wenden tot aandelen die op betrouwbare wijze een solide dividend uitkeren aan hun aandeelhouders. De Amerikaanse bank wijst erop dat de reële aandelenrendementen sinds 1940 negatief zijn wanneer de inflatie boven de 5 procent ligt. De dividendgroei zou echter tot op zekere hoogte kunnen aanhouden in tijden van dergelijke hoge inflatie. Momenteel worden dividendaandelen relatief goedkoop gewaardeerd, dus er zijn goede koopkansen.

“Aandelen met een hoog dividendrendement en een hoge dividendgroei presteren doorgaans beter tijdens perioden van hoge inflatie, en ze worden momenteel verhandeld tegen aantrekkelijke waarderingen”, citeert Yahoo Finance David Kostin, de hoogste Amerikaanse aandelenstrateeg van Goldman Sachs. Kostin verwacht ook dat tal van bedrijven die in de S&P 500 zijn genoteerd, in 2022 waarschijnlijk een hoger dividend zullen uitkeren om beleggers te sussen voor de prijsschommelingen.

Aandelen met hoge uitbetalingen bieden een dubbel voordeel: aandeelhouders kunnen profiteren van zowel prijsstijgingen als hoge uitbetalingen. Hoge dividenden kunnen zelfs dienen als buffer voor koersverliezen. Bij het kiezen van goede dividendaandelen is het echter niet alleen belangrijk om aandacht te besteden aan het dividend, maar juist om te kijken naar het dividendrendement. Deze ratio bepaalt het jaarlijkse dividend ten opzichte van de aandelenkoers op de uitbetalingsdatum.

Aanbevelingen van Goldman Sachs

“Beleggers die zich zorgen maken over de aandelenkoersen, maar nog steeds vertrouwen hebben in de groei van de bedrijven, moeten overwegen om in dividendaandelen te beleggen”, adviseert David Kostin.

Goldman heeft tien dividendaandelen geïdentificeerd met bovengemiddelde verwachte dividendrendementen, gematigde uitbetalingsratio’s en snelle dividendgroei:

  • IBM
  • PepsiCo
  • Gilead Sciences
  • Intel
  • Ford Motor
  • Verizon Communications
  • Lumen Technologies
  • Merck & Co
  • ExxonMobil
  • Chevron

Deze laatste twee aandelen zouden niet alleen interessant kunnen zijn vanwege hun dividend, maar ook hun aandelenkoers zou kunnen profiteren van het feit dat de olieprijzen stijgen als gevolg van de crises in het buitenland, aldus Goldman Sachs.

Via: Finanzen.net

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.