Verwachtingen ASML cijfers morgen

Morgen komt ASML met haar kwartaalcijfers, dit zijn de algehele verwachtingen.

Gemiddeld schatten 17 analisten dat in het afgelopen kwartaal een winst van 3,71 euro per aandeel is behaald. Dat zou een stijging zijn van 14,86% ten opzichte van de winst per aandeel van het voorgaande kwartaal, toen 3,23 euro per aandeel werd behaald.

ASML zal het afgelopen kwartaal naar verwachting hebben afgesloten met een gemiddelde omzet van EUR 5,11 miljard euro, zo is althans de verwachting onder 15 analisten. Daarmee zou het bedrijf de omzet met 20,02% hebben verhoogd ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het jaar ervoor, waarin 4,25 miljard euro was gegenereerd.


Over het afgelopen boekjaar hebben 31 analisten hun ramingen gegeven. Gemiddeld verwachten de experts een winst van 13,61 euro per aandeel. Een boekjaar eerder werd hier 8,49 euro per aandeel gemeld. In termen van omzet verwachten 30 analisten een gemiddelde van EUR 18,70 miljard, vergeleken met EUR 13,98 miljard in het overeenkomstige voorgaande boekjaar.

Of het aandeel morgen ook gaat stijgen op de cijfers valt te bezien. Momenteel zijn de futures voor de Nasdaq al aardig donkerrood (-2%, op het moment van schrijven). ASML noteert bij het publiceren van dit artikel al 2,5% lager. Het valt dus te bezien of het vandaag blijft bij een tik naar beneden gevoed door marktsentiment, waarbij morgen wellicht er een correctie kan komen, al dan niet versterkt door door hopelijk goede cijfers als katalysator.

Via: Finanzen.net

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiƫle situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.