Wat bracht ons de afgelopen week?

We nemen je mee in enkele zaken die ons opvielen naar aanleiding van de gepresenteerde cijfers afgelopen week.

De afgelopen week zagen we veel bedrijfsresultaten voorbij komen. Tijd om de balans op te maken en te zien naar enkele uitschieters.

KokenKoken

Canoo Inc

Canoo kennen we vooral als mogelijke partij om de werknemers van VDL NedCar mogelijk van werk te verschaffen. Er zou een deal zijn om de productie van de elektrische voertuigen in Born te laten plaatsvinden. Dit staat echter weer op losse schroeven, de cyberaanval van vorig jaar baart de Amerikaanse autofabrikant zorgen. Deze week was er echter ook flink wat goed nieuws voor Canoo, de kwartaalcijfers over Q3 waren veel beter dan vooraf verwacht, het verlies viel erg mee. Daarbij werd ook gemeld dat de productie eerder dan gepland zal starten, namelijk voor het vierde kwartaal van 2022. Maar daar houdt het nog niet op; Canoo heeft twee locaties in Amerika gekozen om zowel hun hoofdkantoor als hun research en ontwikkelingscentrum te vestigen. Daarbij ontvangen ze zo’n 100 miljoen USD aan lokale subsidies. Het aandeel noteerde deze week een plus van 16,92%.

Jaguar Health Inc

Amerikaans biotech bedrijf, gespecialiseerd in diarree remmers. Gezellig. De cijfers vielen tegen, het aandeel daalde flink. Wat het een klein beetje recht trok waren de resultaten van een fase 2 studie onderzoek van een diarree remmer specifiek voor borstkankerpatiënten die tijden hun chemotherapie diarree krijgen. De resultaten hiervan waren goed, het medicijn Crofelemer lijkt hierbij een positief effect te hebben. Desondanks daalde het aandeel afgelopen week met 20,53%.

Lucid Group

Er was weinig zo volatiel al het aandeel Lucid afgelopen week. Na publicatie van de Q3 cijfers, die beter waren dan verwacht, sloot het aandeel dinsdag bijna 24% hoger. Het werd daarbij voornamelijk geholpen door het feit dat Lucid’s vlaggenschip, de Air, door MotorTrend verkozen werd tot Car of the year. Tesla had na de introductie van de Model S (veel) meer tijd nodig om die titel in de wacht te slepen. De dag daarna volgde echter een flinke correctie. Het aandeel daalde weer met dubbele cijfers. Al met al kom er deze week een plus van 23,29% worden opgetekend.

Jumia Technologies AG

En nog een erg volatiel aandeel. Jumia wordt ook wel de ‘Amazon van Afrika’ genoemd. In een notendop vat dat ook erg kort samen wat ze doen. Het is een e-commerce bedrijf dat zich richt op de Afrikaanse markt. Het ‘AG’ achtervoegsel verraadt al dat het om een Duits bedrijf gaat, ze zijn gevestigd in Berlijn, maar staan aan New York genoteerd. De kwartaalcijfers vielen erg tegen, en toonden aan dat het bedrijf momenteel moeite heeft om te groeien. Dit in een tijd waarin het marktsentiment toch echt een totaal ander patroon laat zien. Het aandeel leverde deze week 25,76% in.

NV Bekaert SA

Het Belgische Bekaert toonde sterke cijfers, die goed ontvangen werden. Wat echter zorgde voor een daling was de prognose van het bedrijf. De outlook voor het komende jaar, de ambities hiervan vielen bij analisten erg tegen. Zowel Degroof Petercam als ING hadden meer verwacht als eigen doelstellingen van het bedrijf uit Zwevegem, gespecialiseerd in toepassingen van staaldraad. Het resulteerde in veel verkoop orders, het aandeel daalde deze week 8,29%

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.