Wat bracht ons de afgelopen week?

We nemen je mee in enkele zaken die ons opvielen naar aanleiding van de gepresenteerde cijfers afgelopen week.

Corsair Gaming Inc

Deze Amerikaanse concurrent van Logitech, waar we onlangs al over rapporteerden, publiceerde afgelopen week haar resultaten. Deze werden goed ontvangen. Het weekresultaat was plus 8,72%. De neerwaartse trend van de afgelopen maanden lijkt hiermee voorzichtig gebroken. De reden lag in het feit dat de cijfers beter waren dan verwacht. De winst per aandeel lag met 35 dollarcent hoger dan waar men vooraf vanuit ging (25 dollarcent). Hetzelfde geldt voor de omzet, deze lag met 510,6 miljoen USD 13,66 miljoen hoger dan de verwachting.

Adyen NV

Adyen wist in tegenstelling tot de meeste sectorgenoten de groei wél te versnellen, ondanks dat het voor het bedrijf positieve momentum vanuit de Corona pandemie afzwakt. De omzet steeg met 47% tot 556,5 miljoen euro. De inkomsten (EBITDA) stegen op jaarbasis met 51% tot 357,3 miljoen euro. Het was een erg welkom bericht voor Adyen, het aandeel verloor de afgelopen zes maanden vrij stevig. In de handelsweek die we gisteren afgesloten hebben toonde het echter een mooie plus van 11,84%.

Datadog Inc

Amerikaans techbedrijf, Datadog ontwikkelt tooling om systeem performance te kunnen monitoren. De gepresenteerde cijfers overtroffen de verwachtingen; de jaaromzet steeg maar liefst 84%. Maar wat vooral voor de positieve inslag zorgde, was het gegeven dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal winst liet zien, tegenover een verlies vorig jaar. Ook de outlook die het presenteerde voor het komende boekjaar liet nog steeds een mooie groei zien in omzet van 48%. Afgelopen week steeg het aandeel met 11,04%.

Flow Traders NV

We sluiten af met een van onze favorieten in Amsterdam, Flow Traders. Het verloor deze week liefst 14,59% van haar waarde naar aanleiding van de cijfers die het presenteerde. De markt ging uit van een sterk vierde kwartaal, maar de werkelijkheid viel echter wat tegen.

De netto handelsinkomsten steeg van 67,1 miljoen (Q3) naar 80,3 miljoen euro (Q4). Consensus ging uit van een stijging tot 81,1 miljoen euro. De EBITDA steeg van 14,9 miljoen euro naar 24,9 miljoen euro.

De nettowinst steeg van 8,7 miljoen (Q3) naar 16,0 miljoen euro (Q4). Analisten hadden hier gerekend op 21,3 miljoen euro, dit stuk viel tegen. Over heel 2021 bedroeg de winst 114,9 miljoen euro, minder dan in 2020; 464,5 miljoen euro.

Een andere tegenvaller waren de operationele kosten. Men had verwacht dat deze fors zouden dalen, maar de kosten bleven min of meer gelijk.

Later deze week zoomen we meer in op het aandeel Flow Traders, we kijken of deze harde afstraffing terecht is of niet.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.