Wat bracht ons de afgelopen week?

We nemen je mee in enkele zaken die ons opvielen naar aanleiding van de gepresenteerde cijfers afgelopen week.

Omdat we ook deze week weer zeer veel cijfer publicaties zien, proberen we er weer wat meer voor je mee te nemen in dit overzicht. De ene keer doen we dat wat uitgebreider dan de andere.

Bumble Inc

Het Amerikaanse dating platform Bumble overtrof afgelopen dinsdag de winstramingen voor het vierde kwartaal en zei dat het een sterke groei verwachtte in zijn Bumble-app in 2022.

Het bedrijf zei ook dat het zijn activiteiten in Rusland stopzet en zich aansluit bij een groeiend aantal bedrijven dat het land verlaat na de invasie van Oekraïne. Bumble verwijdert ook al zijn apps uit de Apple App Store en Google Play Store in Rusland en Wit-Rusland.

Het bedrijf zei dat de gecombineerde omzet uit Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland in 2021 slechts 2,8% van de totale jaaromzet bedroeg. Het verwacht dit jaar ongeveer 20 miljoen USD aan inkomsten uit de regio te verliezen.

Voor 2022 voorspelt Bumble een omzet voor het volledige jaar 2022 tussen 934 miljoen en 944 miljoen USD, waarvan het middelpunt bijna in lijn is met de schattingen van analisten. Al met al werden de cijfers en de uitgesproken ambities erg goed ontvangen, het aandeel steeg afgelopen week met 19,90%

Digital Bros SpA

Italiaans gaming bedrijf. Kende de laatste handelsweek een plus van 14,44%. Dit kwam mede door de plannen om voor bijna 80 miljoen euro te investeren in third party development.

Fossil Group

Amerikaanse fabrikant van mode accessoires, voornamelijk horloges. Bekend van het ‘Fossil’ merk zelf, maar ook van horloges die ze onder licentie produceren voor bv Armani, Michael Kors, en BMW. Als je veel wilt betalen voor een merknaam, en niet voor mooie onderhuidse techniek of een prachtig design, dan moet je vooral bij horloges uit de Fossil Group zijn. Ook de markt vind de handelswaar overgewaardeerd. Het aandeel verloor de laatste week net iets meer dan een derde van haar waarde, 33,54%. Het operationele verlies neemt af, maar het bedrijf gaf ook aan dat men verwacht dat de omzet zal afnemen in het komende kwartaal. Vooral deze somberdere outlook drukte op het sentiment.

DocuSign Inc

Amerikaanse software, bedoeld om documenten digitaal te ondertekenen (wij zijn fan). Verloor deze week 26,65%, kort gezegd vanwege een vrij tegenvallende outlook voor het komende jaar. In december waarschuwde het bedrijf hier al voor, het verwacht dat we post Corona minder gebruik zullen maken van hun oplossingen.

Rivian Automotive Inc

Ah, een EV aandeel. Altijd interessante materie, volgens velen. Alhoewel, het sentiment voor deze sector lijkt er een beetje uit. Waar je tot een paar maanden geleden bijna blind elk willekeurig EV aandeel kon kopen en je de koers makkelijk zag oplopen elke dag, lijkt dit fenomeen nu wel aardig voorbij te zijn. Beide benen weer op de grond? Vorige week zagen we het bij Lucid, deze week bij Rivian. Het verloor 20,73% en schurkt met 38,05 USD daarmee tegen het dieptepunt aan sinds de beursgang eind vorig jaar. Year to date staat de teller al op -63,30%, daar waar men in het begin zo hoopvol was en het aandeel tot bijna 180 USD stuwde.

Met de presentatie van de cijfers werd duidelijk dat het bedrijf de omzetverwachting niet kon waarmaken, mede geholpen door productie issues. Dat daarbij ook nog eens de productiekosten erg oplopen, stemde weinig hoopvol. Investeren in Rivian begint meer risico’s en onzekerheden met zich mee te brengen dan men eind vorig jaar dacht, iets waar beleggers liever van weg blijven.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.