Wat bracht ons de afgelopen week?

We nemen je mee in enkele zaken die ons opvielen naar aanleiding van de gepresenteerde cijfers afgelopen week.

Deze week waren er minder schokkende zaken te bespeuren en simpelweg ook minder veel cijfer publicaties. Dit is echter een stukje stilte voor de storm; de komende weken verwachten we veel cijfers.

We proberen over de afgelopen week er toch ook aardig wat voor je mee te nemen in dit overzicht. De ene keer doen we dat wat uitgebreider dan de andere.

Ford Motor Co

Ford kwam met verkoopresultaten afgelopen week. Het aandeel daalde hierop met 9,66%.

Cognyte Software Ltd

De grootste daler in dit lijstje vinden we bij het Israëlische softwarebedrijf Cognyte. Het verloor de afgelopen week maar liefst 34,49%. De cijfers vielen tegen ten opzichte van de eerder afgegeven outlook, en de outlook van het komende boekjaar werd ingetrokken. Het zal niet verbazen dat het aandeel deze week om die reden hard afgestraft werd.

Greenbrier Companies Inc

Amerikaans spoorwegen bedrijf, fabrikant van wagons gericht op goederentransport. Daalde de afgelopen week met 13,32%. En dat is opvallend, want de cijfers waren erg goed. Zowel de netto winst als de omzet verdubbelden, beiden vielen ook beter uit dan de marktconsensus. Voor de outlook staan de seinen ook op groen; door de situatie in Oekraïne is er een toename in goederentransport waarneembaar, terug te zien in het laatste kwartaal. De verwachting is dat het goederentransport echter nog verder zal toenemen de komende periode.

Waarom het aandeel dan daalde? Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Greenbrier heeft in zwaarder weer gezeten en krabbelt nu weer op. Investeerders weten echter niet of de lastigere periode achter zich is gelaten. Sinds eind januari steeg het aandeel ruim 25% tot het recente hoogtepunt in de laatste week van maart. Een kleine correctie lijkt op zijn plaats.

Skillsoft Corp

Amerikaans softwarebedrijf, vond haar marktintroductie via de SPAC route als Churchill Capital II (Churchill Capital IV kennen de als Lucid Group, ook een bekende naam). Daalde de afgelopen week met 9,20%.

Eli Lilly and Co

Amerikaans biotech bedrijf, bespraken we eerder in onze Valentijn special. Steeg de afgelopen week met 6,47%.

Natuzzi SpA

Italiaanse design meubelfabrikant. Steeg de afgelopen week met 4,12%.

PriceSmart Inc

We sluiten af met wederom een Italiaans bedrijf, dit keer een retailketen. Kondigde zeer goede cijfers aan die ook uitstekend ontvangen werden. Het aandeel steeg afgelopen week met 10,61%.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.