Wat bracht ons de afgelopen week?

We nemen je mee in enkele zaken die ons opvielen naar aanleiding van de gepresenteerde cijfers afgelopen week.

De afgelopen week zagen we veel bedrijfsresultaten voorbij komen. Tijd om de balans op te maken en te kijken naar enkele zaken die ons opvielen.

Alphabet Inc

Alphabet Inc, beter bekend als Google. Presenteerde cijfers die beter waren dan de verwachtingen over Q3. Winst per aandeel was 23,50 USD verwacht, dit werd 27,99 USD. Het werd goed ontvangen, het aandeel steeg afgelopen week met 7,62%.

Bron: Google

ASM International NV

Ja, ASMI. Een mooie knaller afgelopen week; +10,28%. ASMI behaalde in het afgelopen kwartaal een omzet van 432,9 miljoen euro en haalde voor 624,5 miljoen euro aan orders binnen. ASMI rekende voor het derde kwartaal op een orderinstroom van meer dan 600 miljoen euro en een omzet van 400 tot 430 miljoen euro. Voor Deutsche Bank waren de cijfers reden om het koersdoel te verhogen van 400 naar 440 euro.

Bron: Google

BE Semiconductor Industries NV

De cijfers van Besi waren een tikje beter dan de marktconsensus, maar de voor het vierde kwartaal afgegeven outlook zat er juist weer net onder, volgens de reactie van een analist van ING.

Wel noemde ING de orderinstroom van Besi erg goed. Op kwartaalbasis steeg deze met 4,5%. Normaal dalen de orders in deze periode juist met zo’n 20%, aldus ING. De reden dat dit nu niet gebeurt, komt volgens hen door vervolgorders voor hybrid bonding en extra vraag naar de hoogste kwaliteit applicaties. Ook hier verhoogde Deutsche Bank het koersdoel, dit keer van 72 naar 84 euro. Het aandeel steeg afgelopen week met 10,53%.

Bron: Google

Microsoft Corp

Afgelopen week was Bill Gates jarig. Reden voor een feestje? Het aandeel steeg in ieder geval 7,24%, al zal dat voornamelijk met de resultaten te maken hebben uiteraard. De resultaten werden dusdanig goed ontvangen dat het Apple voorbij stak als meest waardevolle bedrijf ter wereld. Microsoft wordt op een market cap van 2,49 biljoen USD gewaardeerd, Apple moet het met 2,48 miljoen USD doen. De cijfers waren erg sterk, de winst per aandeel was 2,27 USD, tegen 2,07 USD vooraf verwacht. Ook de omzet lag een kleine anderhalf miljard dollar hoger dan de verwachting.

Bron: Google

Robinhood Markets Inc

De cijfers van de YOLO broker Robinhood vielen erg tegen. Afgelopen kwartaal verloor het bedrijf ruim 100.000 gebruikers, de omzet daalde met 35% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Analisten hadden betere cijfers verwacht, het aandeel daalde liefst 12,25% afgelopen week.

Bron: Google

Spotify Technology SA

De resultaten waren beter dan verwacht, de omzet was vooraf geschat op 2,9 miljard USD, het uiteindelijke resultaat was 2,95 miljard USD. Big deal, zal je wellicht denken? Het echte nieuws kwam echter uit de sales hoek. De inkomsten vanuit advertising stegen ruim 75%. Waar Spotify eerder erg veel groei liet zien, maar niet winstgevend was, is dit een goed signaal voor de ommekeer naar veel positief toekomstig resultaat. De markt reageerde alvast erg opgetogen met +14,81% afgelopen week.

Bron: Google

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.