70 procent verwacht een recessie

Amerikanen zijn ervan overtuigd dat er een recessie op komst is, zo bereiden ze zich voor.

Terwijl experts discussiëren of er een recessie zal komen of niet, zijn de meesten er al van overtuigd dat we afstevenen op een neergang, volgens een recent onderzoek van MagnifyMoney.

Hoge inflatie is een van de grootste risicofactoren waardoor mensen denken dat er een economische neergang op komst is, samen met hoge huizen- en huurprijzen en stijgende rentetarieven, zegt CNBC.

Volgens het onderzoek geloven de meeste Amerikanen – 70 procent – al dat er een recessie op komst is.

Een recessie wordt normaal gesproken gedefinieerd als een daling van het bruto binnenlands product van een land gedurende twee of meer opeenvolgende kwartalen.

Zo bereiden ze zich voor

Volgens de enquête zijn er verschillende maatregelen genomen door particulieren. 62 procent wilde bezuinigen, 36 procent zou maatregelen nemen om hun inkomen te versterken, hetzij in de vorm van bijbanen, prestatieverbetering of aanpassingen in de beleggingsportefeuille.

Een op de vier respondenten in de enquête meldde het aflossen van schulden als een manier om zich voor te bereiden op een financiële neergang.

Terwijl de Federal Reserve de rente verhoogt, wil men misschien de mogelijke opties overwegen om de persoonlijke rentetarieven op uitstaande schulden te beheersen, zegt Matt Schulz, eigenaar van MagnifyMoney.

Enkele lichtpuntjes

Ondanks grote angst heeft de Amerikaanse economie ook een aantal lichtpuntjes. Onder andere een sterke arbeidsmarkt en stijgende lonen. Maar ondanks dat hebben de hoge prijzen het gevoel van economische onzekerheid bij de Amerikanen vergroot, zegt Schulz.

Via: finansavisen.no

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.