Cathie Wood koopt deze aandelen bij

Drie aandelen die onlangs aardig wat gedaald zijn werden bijgekocht door de vermeende superbelegger.

Algemeen

Robinhood

Voor een kleine 22 miljoen USD werden aandelen van de online broker Robinhood bijgekocht. De afgelopen maand daalde het aandeel met 42,49%, Wood meent dat het nu wel gedaan is met het verder verval van de koers van het aandeel. Ze vergrootte haar positie vorige week.

Humo.be - Actie April 2020

Twitter

Of het bijkopen van Twitter wat te maken heeft met het vertrek van CEO Jack Dorsey is niet bekend. Wood kocht eveneens vorige week 1,1 miljoen aandelen ter waarde van 49 miljoen USD bij van Twitter. Het aandeel daalde de afgelopen maand met 18,16%. De huidige koers is 44,26 USD, het dieptepunt van de afgelopen 52 weken is 41,01 USD.

Adidas voetbalschoenen

Zoom

Van online video conference call bedrijf Zoom kocht Wood het meeste bij, voor maar liefst 133 miljoen USD werden er 650.000 aandelen bijgekocht. Wood gelooft in de groeiplannen die Zoom heeft, onder andere de meta versie waar ze volop aan het ontwikkelen mee zijn geslagen. Zoom daalde afgelopen maand 29,12%, het dieptepunt van de afgelopen 52 weken was 175,27 USD.

Membership assets

Superbelegger

We schreven het aan in het begin van dit artikel, ‘vermeende’ superbelegger. Want Cathie Wood heeft zeker haar strepen verdiend, en wordt geroemd om haar successen uit het verleden. Maar hou in je achterhoofd dat het vlaggenschip van haar ARK Invest groep, de ARK Innovation ETF, dit jaar 2,58% daalde. Dit tegenover een stijging van de S&P500 van 22%, en 23% van de Nasdaq over dezelfde periode. Neem het mee, maar maak vooral je eigen beslissingen.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.