Alfen ruim 10% lager, dit is waarom

Vandaag werden de kwartaalcijfers van Alfen gepresenteerd. De markt reageerde met een flinke daling van het aandeel.

Resultaten

De resultaten lagen in lijn met de door het bedrijf zelf afgegeven outlook, en waren daarmee in die zin weinig verrassend. In de toelichting van het bestuur van Alfen kwam dan ook naar voren dat met tevreden is met de behaalde resultaten. Er zit meer in het verschiet wat betreft de sales pijplijn, maar men wacht daarbij nog op groen licht bij een aantal projecten.

Hey, voordat je dit artikel verder leest, wist je dat je je eerste rendementswinst haalt door te besparen op je kosten? Heb je al eens nagedacht over een broker waarbij de tarieven uiterst scherp zijn?

De markt was echter strenger, door te stellen dat de omzet in het derde kwartaal lager was dan verwacht door opgelopen vertragingen van projecten in de divisies energieopslag en Smart Grids, zo meldt Emmanuel Carlier, analist bij Van Lanschot Kempen.

De omzet viel 6% lager uit dan waar de analisten consensus vooraf vanuit ging. De inkomsten voor aftrek van rente, belastingen, en afschrijvingen vielen echter juist 10% hoger uit dan verwacht, omdat de operationele kosten minder hard stegen dan verwacht, aldus Carlier.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiƫle situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.