Grote deal op komst voor SBM Offshore

De Amerikaanse oliegigant Exxon Mobil zou met het Nederlandse bedrijf in gesprek zijn.

Het gaat voor Exxon Mobil om een vierde productie-eenheid van miljarden dollars te bouwen om de olie-ontdekkingen in Guyana te ontwikkelen, zeiden twee personen die dicht bij de onderhandelingen waren, zo meldt Reuters vandaag.

De gesprekken omvatten de plannen voor een toekomstige platformassemblage in Guyana, gaven de bronnen aan. Guyana hoopt een infrastructuur voor de olie-industrie te ontwikkelen om de economie en banengroei te stimuleren. Ambtenaren staan onder druk om te laten zien dat de potentiële oliebonanza met haar burgers zal worden gedeeld.

Het Zuid-Amerikaanse land is de thuisbasis van ‘s werelds grootste offshore-ontdekkingen in jaren, met 10 miljard vaten winbare olie en gas. Guyana begon met de productie in 2019 en haast zich om oliewetgeving op te stellen en regelgevende instanties voor de industrie op te richten. Een door Exxon geleid consortium is verantwoordelijk voor alle output in het land.

Discussies omvatten mogelijke made-in-Guyana-vereisten om een deel van toekomstige productie-eenheden te bouwen, vertelde de vice-president van Guyana, Bharrat Jagdeo, aan Reuters.

‘We hopen dat steeds meer componenten in Guyana kunnen worden gefabriceerd’, zei Jagdeo deze week.

Woordvoerders van Exxon en SBM Offshore waren voor Reuters niet bereikbaar voor commentaar.

Het aandeel daalde vandaag met een kleine drie procent, naar aanleiding van de gepresenteerde kwartaalcijfers. Het zal ons niet verbazen als daar morgen op deze berichten weer een koerswinst tegenover zal staan.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.