Alibaba-oprichter Jack Ma stopt met managementfunctie bij Ant Group

De Chinese miljardair Jack Ma staat de controle over de financiële gigant Ant Group af.

De oprichter van het bedrijf en het grootste Chinese handelsplatform Alibaba trekt zich verder terug uit zijn online-imperium, zo blijkt zaterdag uit een verklaring van Ant Group.

De stap komt op het moment dat Chinese toezichthouders twee jaar geleden de geplande beursintroductie van de fintech-gigant hard aanpakten en sindsdien de bloeiende technologiesector in toom hebben gehouden.

Het vertrek van de ogenschijnlijk in ongenade gevallen oprichter Ma zou de plannen voor een beursgang van Ant Group nieuw leven in kunnen blazen. Chinese aandelenmarkten vereisen echter een wachttijd van twee tot drie jaar na dergelijke wijzigingen in de corporate governance. Hong Kong daarentegen heeft maar één jaar.

Ant Group zit achter het Chinese mobiele betalingssysteem Alipay met meer dan een miljard gebruikers. De geplande beursgang voor 2020 zou de grootste ter wereld zijn met $ 35 miljard en ging op het laatste moment niet door vanwege regelgevende instanties.

Sindsdien heeft de 58-jarige multimiljardair zich grotendeels aan de publieke belangstelling onttrokken, volgens persberichten vorig jaar langer in Japan gewoond en vorige week bij toeval in Thailand gezien.

Via: finanzen.net

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.