Apple fabrikant komt met elektrische auto

De Taiwanese fabrikant van onder andere iPhones komt met een eigen elektrische auto.

Foxtron

Het gaat om het nieuwe merk Foxtron, een joint venture tussen Foxconn en Yulon Motor Co Ltd. Foxconn kennen we als exclusieve producent van Apple’s iPhone. Yulon Motor Co Ltd is een reeds bestaande Taiwanese autofabrikant.

Na veel mediaberichten en speculaties over het vermoedelijke uiterlijk van de elektrische auto’s van Foxtron is het vandaag eindelijk dan zover, er werden maar liefst drie modellen van zijn zelf ontwikkelde voertuigen gepresenteerd. De laatste tijd ‘lekten’ er al wat spionagefoto’s, een veel geziene PR methodiek om maar genoeg reuring te creëren. Deze foto’s toonden al de eerste beelden van de Model C, de SUV van het merk. Daarnaast is er een sedan, de Model E, en een bus, de Model T.

Model E

Productie 2023

Foxtron mikt erop om in 2023 te starten met de productie. Vorig jaar lanceerde het al haar eigen elektrisch autoplatform, genaamd ‘MIH’. Volgens Nikkei Asia is dit platform bedoeld om zowel ontwikkelaars als verkopers met elkaar in contact te brengen en daarmee de toegangspoort te zijn voor EV startups, kleinere en middelgrote bedrijven. Sterke geruchten gaan al rond over samenwerkingen met de autofabrikanten Fisker, Byton en Geely.

Wat daarbij helpt is de investering van Foxconn in de bouw van fabrieken, het heeft 50 miljoen dollar geïnvesteerd in EV fabrikant Lordstown Motors.

De productie in de VS en Thailand zouden in 2023 moeten beginnen. In een tweet over de samenwerking tussen Foxconn en Fisker bevestigde Henrik Fisker de lancering voor eind 2023.

Of we met deze ontwikkelingen ook weer een stap dichterbij de introductie zijn van de Apple Car blijft echter een onbeantwoorde vraag.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.