Bank of America: nieuwe bullmarket in zicht

Nog een paar maanden bearmarket, daarna is de stier weer terug als vanouds.

De daling die we zien op zowat alle beurzen over de gehele wereld doet veel beleggers pijn, maar het einde van de neerwaartse trend is nabij en dan begint de opleving. Dat is de belangrijkste boodschap in een nieuwe notitie die Michael Hartnett, hoofdanalist bij Bank of America, onlangs heeft vrijgegeven.

Kijkend naar de geschiedenis duurt een gemiddelde bearmarkt ongeveer 290 dagen. Dit zou betekenen dat de neergang eindigt op 19 oktober 2022 en dat de S&P 500 op 3.000 punten staat.

“Wat volgt is een bullmarkt die gemiddeld iets meer dan 5 jaar duurt en een rendement oplevert van maar liefst 200 procent”, zegt Hartnett.

Inslaan

Bank of America’s eigen bull-and-bear indicator is zo ver mogelijk gedaald in wat Hartnett “contrair bullish” territorium noemt.

Eerder heeft de indicator nul bereikt in onder meer augustus 2002, juli 2008 en maart 2020, aldus Hartnett. De meeste van de vorige keren dat het de nul bereikte, toonde het daarna drie sterke maanden, maar er zijn ook voorbeelden van een toename van de daling.

“Het is moeilijk om je te positioneren, maar je kunt de stap wagen wanneer de S&P voorbij de 3.600 gaat en de 3.300 aanraakt,” zegt Hartnett.

Als de leidende index op Wall Street het niveau van 3.000 bereikt, is het free-for-all.

“Als dat gebeurt, sla dan gewoon groots in,” zegt Hartnett.

Via: finansavisen.no

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiƫle situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.