Beursblog 2022 – terugblik

Nog een paar uurtjes en een van de slechtste beursjaren is voorbij. Ook voor ons tijd om eens terug te blikken.

-14,23%

Dat was het resultaat van de AEX het afgelopen jaar. We hebben sinds de kredietcrisis nog niet zo’n slecht jaar gehad. Hopelijk volgend jaar beter? En hoe was je eigen rendement in 2022?

Beursblog

Hoe we het zelf deden? Vooral in de eerste helft van het jaar gingen we erg lekker. Veel eigen content, en hierdoor ook hogere bezoekersaantallen. In de tweede helft van het jaar focussen we ons bijna volledig op third party content. De reden is dat we achter de schermen bezig zijn met het uitbreiden van onze diensten; we willen in 2023 een volwaardig alternatief kunnen bieden voor de websites onder de paraplu van IEX, en voor het financiële persbureau ABM FN. Indien je deze laatste naam niet zo goed kent; zij verzorgen praktisch alle financiële nieuwsberichten in Nederland. Hierin willen we wat (meer) tegengeluid kunnen bieden en hopen toegevoegde waarde te kunnen bieden voor de beleggende Nederlander en Vlaming.

Mocht je hierbij zelf ook aan willen bijdragen, voel je altijd vrij om ons te contacteren.

Meest gelezen artikelen

Voor het eerst zijn we een geheel kalenderjaar actief geweest. Graag delen we met jullie welke artikelen het meest gelezen werden.

  1. Inflatie bedreigt huizenmarkt
  2. Deze auto’s zijn een goede belegging
  3. Beleggen in oorlog, wie verdient eraan?
  4. Advies Buffett: zo ga je met de situatie in Oekraïne om
  5. Valentijn special: beleggen in porno, dit zijn je mogelijkheden
  6. Beleggen in laadstations, dit zijn je mogelijkheden
  7. Met deze aandelen zit je goed bij een daling
  8. Tien gevolgen van de oorlog in Oekraïne
  9. Waarom Ray Dalio short is gegaan op ASML
  10. Waarom Alfen zo sterk daalt vandaag

Verwachtingen 2022 – onze top 5

We deelden onze verwachtingen voor 2022 in dit artikel met je, en noemden daarbij een aantal aandelen waarvan wij meenden dat deze het goed zouden doen in de komende maanden. We halen ze graag nog eens aan en kijken naar het jaarresultaat.

  • FedEx -33,01%
  • Zynga +27,81%
  • Lowe’s -22,02%
  • Shell +34,55%
  • ASML -28,20%

Verwachtingen 2022 – onze flop 5

Naast een top 5 hadden we ook een flop 5. In dit artikel deelden we met je wat wij dachten dat (flink) zou dalen in 2022.

  • Bitcoin -65,30%
  • Tesla -69,20%
  • Galapagos -12,65%
  • TUI -46,48%
  • Rivian Automotive -82,06%

Conclusie

Doorgaans zijn wij op de redactie van beursblog.nl vrij bearish ingesteld, in het verleden hebben we nu eenmaal betere resultaten behaald in neerwaartse trends. Ook dit jaar zien we terug dat we onze eigen natuur nu eenmaal niet zo snel zien veranderen, de flop 5 had betere resultaten dan de top 5.

In de komende dagen komen we terug met onze verwachtingen voor 2023.

Voor nu willen we je alvast bedanken voor de vele bezoeken aan onze site het afgelopen jaar, we hopen je in 2023 ook nog vaak te zien!

Al het beste voor 2023 gewenst, geniet van het nieuwe jaar.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.