Beursblog voorbeurs

De beurzen in Europa openen bijna, het is tijd om de balans op de maken. Enkele hoogtepunten op een rij, in een overzichtelijk beursontbijt.

Agenda

We beginnen met de bedrijfsresultaten van vandaag, welke bedrijven publiceren vandaag hun cijfers? Een kort overzicht:

7C Solarparken AG

ASTARTA Holding NV

Bauer AG

Sberbank Rossii PAO

Een overzicht van alle belangrijke cijferpublicaties voor de start van elke week vind je hier.

Verwachting Europa

Ook vandaag volgt weer een dag in mineur, dat is althans het geval als we kijken naar waar de beurs op gaat openen. De futures van de DAX en CAC40 staan al een half procent lager, we vermoeden dat de AEX nog wat lager zal openen. Dit omdat de AEX veel techaandelen in zich heeft opgenomen, deze sector had het gisteravond zwaar te verduren in de VS.

De euro is wat verder weggezakt en noteert 1,09 USD. Het flirt daarmee met het dieptepunt van de afgelopen 12 maanden.

De olieprijs stijgt daarentegen lichtjes deze ochtend, de prijs van een vaatje Brent noteert weer boven de 100 dollar, de Amerikaanse WTI net onder de 100 dollar.

WonenWonen

Uiteraard kijken we ook naar wat de uitschieters voorbeurs zijn. Dit doen we door te kijken naar de koersen van de EURO STOXX 50, de 50 grootste aandelen van Europa, genoteerd aan Tradegate. Tradegate is een beurs die voor 60% eigendom is van Deutsche Börse, één van Europa’s grootste beurzen. Meer informatie over voor- of nabeurs handelen vind je hier.

BoekenBoeken

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.