Black Friday: met deze aandelen zit je goed met de feestdagen

Thanksgiving betekent het begin van het kerstinkopenseizoen in de VS. Tussen Black Friday en begin januari boeken Amerikaanse retailers traditioneel hun hoogste omzet. Met deze zeven aandelen kan je wellicht meeliften op een hogere omzet.

De hoogste inflatie in veertig jaar, stijgende rentelasten, het risico van een recessie, hoge energieprijzen – berichten over economische crises domineren momenteel de internationale krantenkoppen. Eigenlijk geen goede tijd voor uitgebreide kerstinkopen, zou je denken. Maar het consumentisme van de Amerikanen lijkt ongebroken.

Record kerstinkopen in het verschiet?

Experts gaan ervan uit dat het kerstinkopenseizoen in de VS dit jaar de retailers zeker niet zal teleurstellen, ondanks de tekenen van een recessie. Integendeel: Deloitte verwacht zelfs een nieuw verkooprecord! Volgens de studie van het Amerikaanse audit- en adviesbureau zullen de detailhandelsverkopen tussen eind november en begin januari tussen de 1,45 biljoen en 1,47 biljoen dollar liggen – dit zou overeenkomen met een stijging van 5 procent ten opzichte van 2021. De studie verwacht dat in de kerstbusiness van dit jaar met name de e-commerceverkopen fors zullen stijgen: Deloitte verwacht een groei van 12,8 procent tot 14,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Hoe kunnen beleggers hier dan ook profiteren van de ononderbroken Amerikaanse winkelwoede? Door te beleggen in bedrijven die onevenredig profiteren van de winkelwoede in het vierde kwartaal, volgens Joel Baglole van Investor Place. Hij raadt aan om de volgende zeven Amerikaanse aandelen te kopen.

Walmart

Walmart is de grootste werkgever ter wereld: 2,3 miljoen mensen werken voor de supermarktgigant, die een breed assortiment aan groente en fruit, kleding en consumentenelektronica heeft. Bovendien maakt Walmart indruk met zijn lage prijzen, wat gezien het aanzienlijke koopkrachtverlies van veel consumenten een positief effect zou moeten hebben op de vraag naar Walmart-producten. Om het vakantieseizoen vroeg te beginnen, biedt Walmart sinds oktober prijsverlagingen en uitgebreidere retouropties aan. Walmart is dus goed gepositioneerd voor een bloeiend vakantieseizoen, wat de aandelen van Walmart, die het de laatste tijd vrij goed doen, een verdere boost zou moeten geven.

UPS

UPS is ‘s werelds grootste pakketbezorger met een jaarlijkse omzet van $ 85 miljard. Om zich voor te bereiden op de feestdagen met de verwachte stroom aan pakketten, kondigde UPS in september aan dat het 100.000 extra werknemers zou aannemen. Wel is het zo dat Amazon een steeds grotere concurrentie vormt voor UPS omdat de digitale reus steeds meer pakketten zelf verstuurt. Desalniettemin blijft UPS marktleider en dus een van de belangrijkste begunstigden van de koopwoede rond Kerstmis. Ondertussen bevinden de aandelen van UPS zich al maanden in een constante neerwaartse spiraal, maar worden ze nog steeds ver boven het pre-Corona-niveau verhandeld.

Amazon

Amazon is zeker een van de eerste bedrijven die in je opkomt als je wordt gevraagd naar de vermeende begunstigden van de kerstwinkelgekte. Sterker nog, het vierde kwartaal is traditioneel het meest succesvolle kwartaal voor de digitale gigant, aangezien shoppingevents als Black Friday en Cyber ​​Monday in deze periode vallen. Ook de Amazon-groep heeft hoge winsten in het vierde kwartaal hard nodig om het sentiment rond de al maanden geteisterde retailgigant op te fleuren. De aandelen zijn nu meer dan gehalveerd sinds het record in 2021. 

CVS Health

Samen met Walgreens Boots Alliance is CVS Health een van de bekendste apotheekketens in de VS. Maar CVS Health biedt veel meer dan ibuprofen & Co. CVS heeft nu meer dan 10.000 winkelketens voor chocolaatjes, geschenken en andere artikelen. De verkoop van CVS-winkels in het derde kwartaal steeg met 7 procent op jaarbasis (de totale winkel van CVS steeg met 10 procent) en zou moeten profiteren van de feestdagen in het vierde kwartaal. Bovendien is december het begin van het verkoudheids- en griepseizoen, wat de apotheekactiviteiten van CVS Health ten goede zou moeten komen. Het aandeel CVS heeft het in het lopende jaar overigens beter gepresteerd dan de totale markt en staat slechts licht in het rood.

Southwest Airlines

Southwest Airlines heeft een van de grootste vliegtuigvloten ter wereld en profiteert traditioneel van het grote aantal reizen rond de feestdagen. Volgens “Investor Place” plant ongeveer 70 procent van de Amerikanen een langere reis om vrienden en familie te bezoeken met Thanksgiving of Kerstmis. Southwest Airlines is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij in de VS en zal waarschijnlijk veel prijsbewuste klanten aantrekken, vooral in de sombere macro-economische marktomgeving. Southwest Airline kondigde ook aan voor eind 2023 zo’n 3.000 nieuwe piloten aan te nemen om de bezettingsgraad te optimaliseren. Positieve impulsen zouden de luchtvaartaandelen een boost kunnen geven – ze noteren momenteel nog ver onder het pre-coronaniveau.

Best Buy

Naast Amazon is Best Buy ook een van de meest gewilde adressen op Black Friday en de daarop volgende Cyber Monday. Als leverancier van consumentenelektronica zoals smartphones, videogameconsoles en Ultra High Definition (UHD) televisies trekt Best Buy jaarlijks tal van koopjesjagers aan. In oktober is het kerstinkopenseizoen bij Best Buy begonnen. Een andere slimme zet van Best Buy zijn de “Member Mondays”, die de klantloyaliteit vergroten dankzij exclusieve aanbiedingen. Dus over het algemeen is Best Buy goed gepositioneerd voor de feestdagen, wat een boost zou kunnen geven aan de recentelijk benadeelde voorraad.

Molson Coors

Molson Coors is gevestigd in Chicago en is een van de grootste brouwerijen ter wereld. De gemiddelde Amerikaan verdubbelt zijn alcoholconsumptie tussen Thanksgiving en Nieuwjaar en drinkt acht drankjes per week vergeleken met vier tijdens de rest van het jaar. Molson Coors, de op twee na grootste fabrikant van alcoholische dranken ter wereld, kan altijd uitkijken naar bijzonder hoge inkomsten in het vierde kwartaal van elk jaar. Borrelende winsten in het kerstkwartaal zouden daarom ook het aandeel Molson Coors een verdere boost moeten geven, vooral omdat ze momenteel een goed momentum laten zien. In tegenstelling tot de meeste andere effecten worden ze gedurende het jaar in de winstzone genoteerd.

Via: finanzen.net

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.