Warren Buffett koopt dit chipbedrijf

Super belegger Warren Buffett gebruikte het afgelopen kwartaal de dalende koersen op de beurzen voor nieuwe aankopen.

Met zijn investeringsfonds Berkshire Hathaway belegde hij volgens een rapport aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission enkele miljarden dollars in de aandelenmarkt. Terwijl de 92-jarige andere investeringen, voornamelijk in de financiële sector, van juli tot september afbouwde, deed hij een grote toezegging aan de technische industrie: Berkshire profiteerde van de val van ‘s werelds grootste chipfabrikant TSMC en verwierf ongeveer 60 miljoen Amerikaanse certificaten van de in Taiwan gevestigde groep . Ervan uitgaande dat de papieren tegen de gemiddelde prijs waren gekocht, zou de participatie zo’n 5,1 miljard dollar (4,9 miljard euro) hebben gekost.

Het nieuws van de intrede van Buffett gaf de TSMC-kranten een boost, omdat de beweging door waarnemers wordt opgevat als een indicatie dat de beleggerslegende de bodem in de TSMC-krant ziet na de uitverkoop. Buffett is lang weggebleven van de technische industrie, trouw aan zijn credo om niet te investeren in bedrijven die hij niet begrijpt. Deze houding is de afgelopen jaren echter veranderd en het aandeel van zijn investeringen in de techsector is gegroeid. De iPhone-fabrikant Apple is tot op de dag van vandaag zijn meest waardevolle individuele bezit gebleven, dus nu is ook de exclusieve leverancier TSMC toegevoegd. Berkshire bezit bijna 6 procent van de aandelen van Apple, die ongeveer 140 miljard dollar waard zijn.

Naast TMSC kocht het bedrijf van Buffett afgelopen kwartaal ook de Amerikaanse bank Jefferies en bouwmaterialenproducent Louisiana-Pacific Corp. Tegelijkertijd verhoogde hij zijn belang in de oliemaatschappij Occidental Petroleum , waarvan hij nu bijna een derde bezit. In ruil daarvoor verminderde Berkshire de blootstelling aan financiële instellingen met ongeveer $ 4,7 miljard. Zo werden de belangen in de Amerikaanse financiële firma’s Bancorp en BNY Mellon tijdens de periode afgebouwd.

Via: finanzen.net

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.