BMW verhoogt winstverwachting

Het gaat goed bij BMW, beter dan verwacht.

Oorzaak

Je zou juist verwachten dat autofabrikanten door het chiptekort minder auto’s kunnen afleveren. Zonder aflevering geen afgeronde verkoop, geen inkomst. Dalende inkomsten dan? Nee, niets is minder waar. De prijzen werden verhoogd voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s (‘BMW Premium Selection’ programma), om het gebrek aan afzet te compenseren. Die strategie lukte dusdanig goed dat dit resulteert in overcompensatie.

Cijfers

Deze overcompensatie resulteerde in waar het natuurlijk vaak om draait, de cijfers. Waar oorspronkelijk een jaarlijkse winstverwachting van 7-9% werd verwacht, wordt dit nu verhoogd naar 9,5-10,5%, zo werd donderdag bekend. Het rendement op eigen vermogen van de financiële dienstverlening van BMW werd eveneens naar boven bijgesteld, van 17-20% naar 20-23%.

Uiteindelijke resultaten worden per 3 november 2021 bekendgemaakt.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.