Kort nieuwsoverzicht van vandaag

Een overzicht van minder groot, maar daarmee niet minder interessant nieuws.

Lucid Group

Inmiddels begint Lucid Group een van de lievelingen hier op beursblog.nl te worden. Niet zozeer vanwege onze eigen positie in het aandeel, maar wel vanwege de doorgaans spannende berichten en de reactie op de beurs daarop. Vandaag is er ook weer nieuws, de productie van de Lucid Air is gestart. De zorgen over productie problemen lijken daarmee van de tafel. Het aandeel tekende vandaag intraday al een kleine 15% erbij, op het moment van schrijven noteert Lucid Group 8% in de plus.

SpaceX

Vandaag, twee weken geleden maakte SpaceX een ruimtevlucht met alleen maar toeristen aan boord, er waren geen ervaren astronauten mee om de reis te begeleiden. Een primeur. Wel was er een probleem met het toilet van de Dragon capsule, zo werd vandaag bekend. De afzuiging van het toilet werkte niet goed, maar kon gelukkig gerepareerd worden. Is dit nieuws wat je niet had willen missen? Nee, misschien niet. Maar de eerste ruimtevluchten voor toeristen zijn nog steeds wereldnieuws. Technische uitdagingen zoals een niet functionerend toilet lijken futiel, maar voor een driedaagse reis toch essentieel voor de gezondheid van de reizigers.

Congresleden versus TikTok

Deze koptekst doet vermoeden dat congresleden proberen hip en happening te zijn op het sociale medium dat vooral jongeren aanspreekt. Maar laat het nu juist net andersom zijn. TikTok’ers volgen congresleden! De bewegingen van hooggeplaatste Amerikaanse politici worden door jonge beleggers gevolgd, zij proberen de portefeuille van bijvoorbeeld Nancy Pelosi te kopiëren. Stapt Pelosi in een bepaald aandeel in, dan volgen de TikTok’ers. Zij geloven dat dergelijke politici het zeer regelmatig bij het rechte eind hebben. Al dan niet ingegeven door een lobbyist op het juiste moment, op de juiste plek. Voor ons ook reden om hier binnenkort op terug te komen. We volgen al de transacties van insiders, waarom dan ook niet van politici?

Beursgang WeWork

De herkansing voor WeWork. Eerder wilde de verhuurder van kantoorruimte via een IPO naar de beurs. Dit faalde twee jaar geleden vrij hard, te lezen in dit smakelijke artikel van The Guardian. Nu wordt er gekozen voor de makkelijkere route, die van de SPAC. BowX Acquisition Corp is de gelukkige die de beursgang mag gaan verzorgen. Hierover wordt gestemd op 19 oktober, om na goedkeuring vervolgens op 21 oktober onder de ticker ‘WE’ verhandeld te worden op de NYSE. Momenteel wordt het aandeel BowX Acquisition Corp verhandeld rond de initiële prijs van een tientje (USD). Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Crypto crimineel

Zo wordt de Amerikaanse Virgil Griffith door de openbaar aanklagers gezien, als een crimineel. De Ethereum ontwikkelaar heeft in april 2019 een blockchainpresentatie gegeven op een Noord-Koreaans crypto-congres. Aangezien Noord-Korea een van de staatsvijanden van de VS is viel dit niet in goede aarde. Aan dit land gaan uitleggen hoe ze kunnen participeren in een systeem waarbij er (zeker in 2019) minder toezicht is, en daarmee er minder ruimte is om tegoeden te bevriezen uit politiek oogpunt, hoogst ongelukkig. Griffith pleitte begin deze week schuldig aan een aanklacht van samenzwering; het overtreden van een wet die bepaalt dat er met bepaalde landen geen handel mag worden gedreven. Hierdoor kan hij een deal sluiten die hem naar verwachting 63 tot 78 maanden celstraf oplevert. Naar verwachting zal uitspraak volgen in januari 2022.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.