China’s topdiplomaat: Xi en Poetin bouwen aan een ‘eerlijkere wereldorde’.

China heeft de diepte van de betrekkingen met Rusland onderstreept door te zeggen dat Peking, samen met Moskou, de wereldorde in een “eerlijkere en redelijkere richting” wil sturen.

Onder leiding van president Xi Jinping en president Vladimir Poetin zijn “de betrekkingen tussen de twee landen altijd op de goede weg geweest en beide partijen steunen elkaar in kwesties die hun kernbelangen raken”, vertelde de Chinese topdiplomaat Yang Jiechi maandag aan de Russische ambassadeur Andrei Denisov tijdens een bijeenkomst in Beijing.

“De Chinese kant is klaar om met de Russische kant samen te werken om de strategische samenwerking op hoog niveau tussen de twee landen voort te zetten, gemeenschappelijke belangen te beschermen en de ontwikkeling van de internationale orde in een eerlijkere en redelijkere richting te sturen,” zei Yang, volgens een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Xi plant deze week een reis naar Kazachstan en Oezbekistan, zijn eerste overzeese reis sinds de coronapandemie twee jaar geleden begon. Oezbekistan zal donderdag en vrijdag gastheer zijn van de top van de Shanghai Cooperation Organization, waardoor hij de gelegenheid krijgt om Poetin voor het eerst sinds de invasie van Moskou in Oekraïne in februari persoonlijk te ontmoeten.

Via: cash.ch

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.