Daler van de dag: TeamViewer

De handel werd vandaag zelfs even stilgelegd vanwege te grote dalingen.

TeamViewer

De meesten kennen TeamViewer wel, maar toch geven we een korte uitleg; het is een Duitse software leverancier van remote control applicaties. Heb je ergens een probleem mee, en wil er een helpdesk op afstand met je meekijken? Dan is de kans groot dat ze voorstellen dit via TeamViewer te doen.

De reden van de daling

Vandaag gaf TeamViewer een minder prettig signaal voor aandeelhouders af, de outlook werd naar beneden bijgesteld. Waar eerder de verwachtte jaaromzet 585-605 miljoen euro bedroeg, werd dit nu naar beneden bijgesteld naar 535-555 miljoen euro. De operationele winstverwachting voor belasting, rente, afschrijvingen en amortisatie, werd van 49-51% winstmarge verlaagd naar 44-46%.

De reactie op de beurs was niet goed, het aandeel viel dusdanig hard dat de handel tijdelijk werd stilgelegd. Momenteel noteert TeamViewer ruim 16% lager ten opzichte van de slotkoers van gisteren. Kijken we naar de prestaties tot nu toe dit kalenderjaar (YTD), dan zien we een forse daling van maar liefst 52,53%.

TeamViewer heeft het zwaar de afgelopen maanden. De enorme boom aan het begin van de Corona pandemie is aan het wegebben. TeamViewer heeft in deze periode gekozen voor enorme investeringen (in marketing bijvoorbeeld, sponsoring van Manchester United, Mercedes F1 team), waar beleggers tot nu toe sceptisch op reageren.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiƫle situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.