Waarom daalt Alfen vandaag?

We zien vandaag een flinke daling bij de Nederlandse laadpalen fabrikant. Dit is er gaande.

Groeiaandeel

Alfen is een groeiaandeel, met een koersverloop sinds de beursgang om je vingers bij af te likken:

Bron: Google

En dat terwijl de IPO niet eens zo heel erg soepel verliep. Enkele analisten geloofden in 2018 er totaal niet in, de introductieprijs werd verlaagd naar een tientje, om vervolgens in de tweede helft van 2019 echt door te breken. Met recht een groeiaandeel te noemen dus.

Klad

Maar zoals met veel groeiaandelen komt op een gegeven moment het klad erin. Zo ook vandaag althans. De eind augustus gepresenteerde cijfers waren nog steeds erg positief. De omzet steeg met 28% tot een ruime 115 miljoen euro. De winst steeg zelfs met 77% tot 9,3 miljoen euro. Bij deze goede berichten werd echter ook een kanttekening gemaakt, het bedrijf gaf aan zorgen te hebben over de toeleveringsketen. Met name tegen het einde van het jaar werden issues verwacht in de aanlevering van elektronische componenten. Op dat punt van het jaar zijn we nu beland.

Markt sentiment

Wat daarbij echter vooral niet helpt is het markt sentiment van dit moment. De volatiliteit neemt toe, evenals het handelsvolume. Eergisteren schreven we hier al over een correctie in techaandelen, uit vrees voor het rentebeleid. Ook nu lijkt dat weer het geval en lijkt de koers van groeiaandeel Alfen hiervoor de rekening te betalen. Het aandeel daalt vandaag 7,47%

Bron: Google

Nasdaq

Ook de Nasdaq zagen we vandaag tijdens de Europese handelsdag in het rood duiken. De laatste uren echter is de weg omhoog gevonden en wordt er op het moment van schrijven een plus van 0,59% genoteerd. Zouden we eenzelfde herstel morgen zien bij Alfen?

Reclamebord van J. van Alfen, 1937 te Hilversum.

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiƫle situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.