De grootste posities van Michael Burry

Op een bloedrode dag vraag je je misschien af wat de koning der shortposities aan posities heeft.

Michael Burry, opgeleid als arts, maar bekend geworden als succesvol investeerder. Beroemd geworden door het correct voorspellen van de financiële crisis die begon in 2007. Onder andere zijn verhaal is verfilmd in The Big Short.

Dagen als vandaag doen je wellicht nadenken om uiteraard niet te ‘panic sellen’, maar om jezelf te wapenen tegen een dipje, of er wellicht wat aan te verdienen. Dat kan door aandelen te zoeken met een negatieve béta, die contrair reageren op marktbewegingen, te investeren in (gekochte, niet geschreven) put opties, of aandelen die profiteren van een turbulente markt, zoals bijvoorbeeld Flow Traders. Maar mocht je inspiratie willen opdoen bij een short goeroe, dan kunnen wij je wellicht een eindje op weg helpen door je te melden waar Michael Burry posities in heeft en kort uit te leggen wat voor aandelen dit dan zijn.

CVS Health Corporation

Positie: 41% van zijn totale investering

Amerikaans bedrijf, werkzaam in de zorgsector. Profiteerde het afgelopen jaar zeer sterk van COVID-19, door middel van tests die het uitgeeft en het uitvoeren van vaccinaties. Heeft daarnaast een brede waaier van andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld een keten van apotheken.

Lockheed Martin Corporation

Positie: 25% van zijn totale investering

Dit is een beetje een discutabel bedrijf, voor sommigen althans. Lockheed kennen we in Nederland als fabrikant van (gevechts) vliegtuigen, maar richt zich ook op de ruimtevaart en het produceren van wapens. Politieke onrust die zou kunnen ontaarden in een oorlog hoeft dus niet slecht te zijn, voor dit bedrijf onder de rook van Washington DC.

The GEO Group

Positie: 21% van zijn totale investering

GEO is kort gezegd een geprivatiseerd gevangenisbedrijf, met een stevig aantal gevangenissen in beheer. Het bedrijf had het enorm zwaar met de aanstelling van Joe Biden. Waar Trump de privatisering van gevangenissen sterk ondersteunde en het prima als business zag, is dit voor de ‘Biden administration’ een doorn in het oog; geld verdienen aan gevangenen zou ‘not done’ zijn. Direct na de verkiezingsuitslag kreeg het aandeel klappen, wat verergerd werd door het opzeggen van de eerste contracten tot uitbesteding van het verzorgen en gevangen houden van gedetineerden. Inmiddels is er aardig wat herstel, ook Burry gelooft erin, getuige zijn positie in het bedrijf.

Corecivic

Positie: 9% van zijn totale investering

Hier gaan we korter over zijn; Corecivic is een concurrent van The GEO Group, zij het dat ze een wat breder aanbod in activiteiten hebben; naast gevangenissen bieden ze ook vastgoed en woonbegeleiding aan na invrijheidstelling, en hebben ze een sterke marktpositie in Amerika als het gaat om de productie en dienstverlening van enkelbanden. Iets minder diepe dalen gekend dan GEO.

NOW Inc

Positie: 3% van zijn totale investering

Now Inc biedt appendages aan voor de olie- en gasindustrie. Denk daarbij aan kleppen, koppelingen, buizen, pakkingen, et cetera. Het is een bedrijf dat in vergelijking met bovenstaande aandelen iets kleiner is. Burry ziet er echter ruimte tot groeien in.

Scynexis Inc

Positie: 2% van zijn totale investering

Amerikaanse biotech, gespecialiseerd in producten om diverse schimmelinfecties te bestrijden. Naar Amerikaanse maatstaven is dit bedrijf met een koers van net geen 4,70 USD een pennystock. Met een market cap van 112 miljoen USD is het ook een kleine speler (Pharming is vier keer zo groot), maar het feit dat dokter Michael Burry erin zit voor een klein miljoen, en deze positie onlangs pas gestart is, maakt het wellicht de moeite waard om het aandeel in de gaten te houden.

Foto: via InsiderMonkey

- - -

Disclaimer

Beursblog.nl geeft geen beleggingsadvies, we proberen je te voorzien van nieuws, nieuwsoverzichten, blogs, columns, en uitleg. Dit om je handvatten en inzichten te geven om zelf de beslissingen te nemen die het beste bij jouw financiële situatie passen.

Gedetailleerde uitleg over hoe je onze berichtgeving dient te interpreteren vind je hier.

Meer informatie over wie we zijn, wat we doen, vind je hier.